Vege pica

Sastojci: 500 g Mekog brašna 400 ml Mlake vode 1 Kašičica soli 2 Kašike ulja 2 Kašičice šećera 10 g Kvasca 1 Pakovanje jestivog cveća 1 Cvekla 1 Kašika ulja So,biber 1 Kašičica origana Semenke po želji 12 Kašika sirćeta Priprema: Pola količine vode pomešajte s kašikom brašna ,kvascem,solju i šećerom.Dobro umutite,pa dodajte i ulje i ostatak brašna.Mesite ga dok ne počne da se odvaja od zidova činije,prekriti ga i ostaviti na toplom da naraste oko 30 minuta.Cveklu oljuštite i skuvajte,potom izmiksirajte s kašikom ulja,semenkama ,sirćetom,origanom,malo soli i bibera,te ostavite sa strane.Šake namažite uljem i od testa napravite dve jufke,premažite uljem,preklopite ih krpom i ostavite 10 minuta da odstoje.Okrugli pleh podmažite i prebacite u njega.Pecite 10 minuta dok se ne uhvati korica,izvadite i namažite namaz od cvekle.Zapecite još 5 minuta.Možete ukrasiti sa malo sira. Prijatno 😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru