Vekna punjena kačkavaljem i belim lukom

Sastojci: 1 Vekna(starog ili svežeg hleba) Maslac Kačkavalj ili bilo koji drugi sir koji se lepo topi(može i tost sir) Beli luk,mladi luk,so Priprema: Nožem zasecite hleb,ali ne do kraja.Cilj je da napravite mrežu stavljenu od kockica veličine od oko 2,5 cm.Umesto kupovnog hleba možete iskoristiti i onaj koji ste sami ispekli kod kuće.U svaki razrez ubacite po parče topljenog sira.Zatim u posebnoj činiji pomešajte maslac,mladi luk,beli luk,pa posolite(namernice stavljajte po ukusu u zavisnosti od toga koliko jaku aromu želite,hleb kada mu stavite nadev,ne sme biti suv,ali ni previše natopljen maslacem jer će biti previše mastan).Sve lepo promešajte pa pukotine na hlebu premažite i ovom mešavinom(možete da izostavite mladi luk.Hleb na kraju prekrijte alu folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko 20 minuta. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru