Aromatična piletina

Sastojci: 1 Pileće belo meso s kostima 4 Krompira srednje veličine 1 Paradajz 200 g Renda og kačkavalja 1 Glavica crnog luka 2 Čena belog luka 500 ml Pavlake za kuvanje 50 g Putera 2 Kašike mlevene crvene paprike 1 Kašičica origana 1 Kašičica majčine dušice Mleveni crni biber Mešavina sušenih začina Nekoliko kašika ulja Priprema: Belo meso odvojiti od kostiju tako da se dobiju dve veće šnicle.Svaku šniclu zaseći unakrsno da bi se dobio oblik mreže,posuti mešavinom suvih začina i pobiberiti po ukusu .U tiganju zagrejati puter s nekoliko kašika ulja.Dodati pripremljeno belo meso i pržiti ga s obe strane dok ne porumeni.Izvaditi ga iz masnoće i ostaviti ga na toplom.Crni i beli luk očistiti i iseći na kocke,pa propržiti na masnoći od mesa.Dodati pavlaku za kuvanje i začine po ukusu,pa prokuvati.Krompir oguliti i iseći na tanke kolutove.Vatrostalnu činiju premazati uljem poređati u nju kolutove krompira.Preko krompira položiti meso i preliti ga smesom od pavlake.Paradajz iseći na kolutove i poslagati preko piletine i krompira.Odozgo posuti rendanim kačkavaljem.Peći u zagrejanoj rerni na 160 stepeni oko 45 minuta. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru