Aromatična piletina
Sastojci:
1 Pileće belo meso s kostima
4 Krompira srednje veličine
1 Paradajz
200 g Renda og kačkavalja
1 Glavica crnog luka
2 Čena belog luka
500 ml Pavlake za kuvanje
50 g Putera
2 Kašike mlevene crvene paprike
1 Kašičica origana
1 Kašičica majčine dušice
Mleveni crni biber
Mešavina sušenih začina
Nekoliko kašika ulja
Priprema:
Belo meso odvojiti od kostiju tako da se dobiju dve veće šnicle.Svaku šniclu zaseći unakrsno da bi se dobio oblik mreže,posuti mešavinom suvih začina i pobiberiti po ukusu .U tiganju zagrejati puter s nekoliko kašika ulja.Dodati pripremljeno belo meso i pržiti ga s obe strane dok ne porumeni.Izvaditi ga iz masnoće i ostaviti ga na toplom.Crni i beli luk očistiti i iseći na kocke,pa propržiti na masnoći od mesa.Dodati pavlaku za kuvanje i začine po ukusu,pa prokuvati.Krompir oguliti i iseći na tanke kolutove.Vatrostalnu činiju premazati uljem poređati u nju kolutove krompira.Preko krompira položiti meso i preliti ga smesom od pavlake.Paradajz iseći na kolutove i poslagati preko piletine i krompira.Odozgo posuti rendanim kačkavaljem.Peći u zagrejanoj rerni na 160 stepeni oko 45 minuta.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment