Ćuteći pikata

Sastojci: 4 Ćureće šnicle 3 Čena belog luka 2 Kašike putera 5 Kašika maslinovog ulja 100 g Brašna 250 ml Pileće supe 100 ml Belog vina 50 ml Pavlake za kuvanje 1 Limun Mleveni biber 1 Kašika seckanog peršuna Mslo svežeg vlašca 10 Zelenih maslina s paprikom,so Priprema: Tanko isečena ćureća prsa posoliti i pobiberiti,pa uvaljati s obe strane u mešavinu brašna i rendane korice limuna.U tiganju zagrejati maslinovo ulje i kašiku putera,pa spustiti paniranu ćuretinu i pržiti je s obe strane da blago porumene.Šnicle izvaditi na tanjir i ostaviti na toplom.Na masnoći od mesa otopiti preostali puter.Dodati pasirani beli luk i kratko pržiti da zamiriši.Posuti brašnom i kratko pržiti neprekidno mešajući.Sipati pileću supu,vino i limunov sok.Nadalje kuvati na umerenoj temperaturi neprekidno mešajući dok sos ne počne da se zgušnjava.Vratiti ćureće šnicle u tiganj,dodati pavlaku za kuvanje,pa sve zajedno kratko prokuvati.Masline iseći na kolutove i umešati u jelo.Poduti peršunom,vlašcem i tankim listovima limuna.Gotovo jelo po želji poslužiti uz pirinač. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru