Ćuteći pikata
Sastojci:
4 Ćureće šnicle
3 Čena belog luka
2 Kašike putera
5 Kašika maslinovog ulja
100 g Brašna
250 ml Pileće supe
100 ml Belog vina
50 ml Pavlake za kuvanje
1 Limun
Mleveni biber
1 Kašika seckanog peršuna
Mslo svežeg vlašca
10 Zelenih maslina s paprikom,so
Priprema:
Tanko isečena ćureća prsa posoliti i pobiberiti,pa uvaljati s obe strane u mešavinu brašna i rendane korice limuna.U tiganju zagrejati maslinovo ulje i kašiku putera,pa spustiti paniranu ćuretinu i pržiti je s obe strane da blago porumene.Šnicle izvaditi na tanjir i ostaviti na toplom.Na masnoći od mesa otopiti preostali puter.Dodati pasirani beli luk i kratko pržiti da zamiriši.Posuti brašnom i kratko pržiti neprekidno mešajući.Sipati pileću supu,vino i limunov sok.Nadalje kuvati na umerenoj temperaturi neprekidno mešajući dok sos ne počne da se zgušnjava.Vratiti ćureće šnicle u tiganj,dodati pavlaku za kuvanje,pa sve zajedno kratko prokuvati.Masline iseći na kolutove i umešati u jelo.Poduti peršunom,vlašcem i tankim listovima limuna.Gotovo jelo po želji poslužiti uz pirinač.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment