Kapreze salata s tikvicama
Sastojci:
2 Mlade tikvice
180 g Čeri paradajza
160 g Mocarele
Nekoliko listova bosiljka
2 Kašike maslinovog ulja
Za preliv:
100 ml Maslinovog ulja
50 g Badema
Sok od pola limuna
1 Kašika parmezana
2 Čena belog luka
Nekoliko listova bosiljka
Morska so
Priprema:
Mlade tikvice oprati i ne guliti,a krajeve odseći.Iseći ih na spirale pomoću spiralnog secka.U tiganju zagrejati malo ulja,pa dodati tikvice i kratko ih propržiti na visokoj temperaturi da blago omekšaju.Ostaviti ih da se prohlade.Čeri paradajz iseći napola,mocarelu iseći na listove.Pripremiti tanjire za posluživanje,pa dno prekriti prženim tikvicama.Odozgo neizmenično ređati čeri paradajz i mocarelu dok se ne prekrije površina.Posuti listovima bosiljka.Za pripremu preliva u blenderu sjediniti maslinovo ulje,bademe ,sok od limuna,parmezan,čenove belog luka,listove bosiljka i malo soli.Izmiksati da bi se dobila kašasta smesa.Prelivom poprskati salatu.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment