Kapreze salata s tikvicama

Sastojci: 2 Mlade tikvice 180 g Čeri paradajza 160 g Mocarele Nekoliko listova bosiljka 2 Kašike maslinovog ulja Za preliv: 100 ml Maslinovog ulja 50 g Badema Sok od pola limuna 1 Kašika parmezana 2 Čena belog luka Nekoliko listova bosiljka Morska so Priprema: Mlade tikvice oprati i ne guliti,a krajeve odseći.Iseći ih na spirale pomoću spiralnog secka.U tiganju zagrejati malo ulja,pa dodati tikvice i kratko ih propržiti na visokoj temperaturi da blago omekšaju.Ostaviti ih da se prohlade.Čeri paradajz iseći napola,mocarelu iseći na listove.Pripremiti tanjire za posluživanje,pa dno prekriti prženim tikvicama.Odozgo neizmenično ređati čeri paradajz i mocarelu dok se ne prekrije površina.Posuti listovima bosiljka.Za pripremu preliva u blenderu sjediniti maslinovo ulje,bademe ,sok od limuna,parmezan,čenove belog luka,listove bosiljka i malo soli.Izmiksati da bi se dobila kašasta smesa.Prelivom poprskati salatu. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru