Kesten torta s lešnicima

Sastojci: Za koru: 6 Belanjaca 6 Kašika šećera 3 Kašike oštrog brašna 3 Kašike mlevenih pečenih lešnika 1 Prašak za pecivo Za fil od lešnika: 500 ml Mleka 6 Žumanaca 8 Kašika šećera 6 Kašika brašna 1 Vanilin šećer 100 g Čokolade 80 g Mlevenih pečenih lešnika 125 g Putera Za fil od kestena: 250 g Slatke pavlake 250 g Kestena pirea 3 Kašike šećera u prahu Za dekoraciju: 250 ml Slatke pavlake Priprema: Za pripremu kore belynjca umutiti u čvrst šam postepeno dodajući šećer.Posebno sjediniti brašno,mlevene lešnike i prašak za pecivo,pa varjačom umešati u šam.Okrugli kalup za tortu prečnika 24 cm obložiti papirom za pečenje i preručiti u njega smesu za koru.Poravnati je špatulom i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.Za pripremu fila od lršnika u šerpu sipati 300 ml mlfka,dodati šećer i vanilin šećer,pa kuvati dok ne proključa.U preostalo mleko razmutiti žumanca i brašno,pa smesu sipati u ključalo mleko i kuvati dok se ne zgusne.U vruć krem dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi.U ohlađen fil dodati omekšali puter i izmiksati.Na kraju umešati mlevene lešnike.Za pripremu fila od kestena slatku pavlaku umutiti u šlag postepeno dodajući šećer u prahu.Zatim dodavati pomalo kestena i mutiti dok se sastojci ne povežu.Preko ohlađene kore premazati fil od lešnika,zatim naneti fil od kestena i poravnati.Slatku oavlaku umutiti u šlag i njime ukrasiti tortu. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru