Kesten torta s lešnicima
Sastojci:
Za koru:
6 Belanjaca
6 Kašika šećera
3 Kašike oštrog brašna
3 Kašike mlevenih pečenih lešnika
1 Prašak za pecivo
Za fil od lešnika:
500 ml Mleka
6 Žumanaca
8 Kašika šećera
6 Kašika brašna
1 Vanilin šećer
100 g Čokolade
80 g Mlevenih pečenih lešnika
125 g Putera
Za fil od kestena:
250 g Slatke pavlake
250 g Kestena pirea
3 Kašike šećera u prahu
Za dekoraciju:
250 ml Slatke pavlake
Priprema:
Za pripremu kore belynjca umutiti u čvrst šam postepeno dodajući šećer.Posebno sjediniti brašno,mlevene lešnike i prašak za pecivo,pa varjačom umešati u šam.Okrugli kalup za tortu prečnika 24 cm obložiti papirom za pečenje i preručiti u njega smesu za koru.Poravnati je špatulom i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.Za pripremu fila od lršnika u šerpu sipati 300 ml mlfka,dodati šećer i vanilin šećer,pa kuvati dok ne proključa.U preostalo mleko razmutiti žumanca i brašno,pa smesu sipati u ključalo mleko i kuvati dok se ne zgusne.U vruć krem dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi.U ohlađen fil dodati omekšali puter i izmiksati.Na kraju umešati mlevene lešnike.Za pripremu fila od kestena slatku pavlaku umutiti u šlag postepeno dodajući šećer u prahu.Zatim dodavati pomalo kestena i mutiti dok se sastojci ne povežu.Preko ohlađene kore premazati fil od lešnika,zatim naneti fil od kestena i poravnati.Slatku oavlaku umutiti u šlag i njime ukrasiti tortu.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment