Letnji đuveč
Sastojci:
2 Srednje glavice crnog luka
150 g Mladog graška
2 Šargarepe srednje veličine
2 Crvene paprike šilje
2 Žute paprike babure
500 g Zrelog paradajza
300 ml Paradajz soka
400 g Pilećeg belog mesa
300 ml Soja sosa
1 Šolja od 200 ml integralnog pirinča
Mleveni biber,ulje,so
Priprema:
Integralni pirinač obariti u slanoj vodi,zatim ga ocediti od suvišne tečnosti.Piletinu iseći na trake,preliti je soja sosom i pobiberiti po ukusu,pa pržiti na vrelom ulju da porumeni.Poklopiti je i ostaviti na toplom.Crni luk i paradajz očistiti i iseći na kocke,crvenu i žutu papriku očistiti od peteljki i semena i iseći na krupnije kocke.U većoj šerpi na malo ulja ,propržiti crni luk,a zatim dodati grašak i sve zajedno kratko propržiti.Ubaciti šsrgarepu i pržiti je dok napola ne omekša.Dodati crvenu i žutu papriku i nastaviti prženje povremeno mešajući oko pet minuta.Dodati isečen paradajz i sipati paradajz sok,pa nadalje dinstati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju.Pred kraj dinstanja dodati obareni pirinač i prženu piletinu.Posoliti po ukusu i sve zajedno kratko prokuvati.
Prijatno 😘
Comments
Post a Comment