Letnji đuveč

Sastojci: 2 Srednje glavice crnog luka 150 g Mladog graška 2 Šargarepe srednje veličine 2 Crvene paprike šilje 2 Žute paprike babure 500 g Zrelog paradajza 300 ml Paradajz soka 400 g Pilećeg belog mesa 300 ml Soja sosa 1 Šolja od 200 ml integralnog pirinča Mleveni biber,ulje,so Priprema: Integralni pirinač obariti u slanoj vodi,zatim ga ocediti od suvišne tečnosti.Piletinu iseći na trake,preliti je soja sosom i pobiberiti po ukusu,pa pržiti na vrelom ulju da porumeni.Poklopiti je i ostaviti na toplom.Crni luk i paradajz očistiti i iseći na kocke,crvenu i žutu papriku očistiti od peteljki i semena i iseći na krupnije kocke.U većoj šerpi na malo ulja ,propržiti crni luk,a zatim dodati grašak i sve zajedno kratko propržiti.Ubaciti šsrgarepu i pržiti je dok napola ne omekša.Dodati crvenu i žutu papriku i nastaviti prženje povremeno mešajući oko pet minuta.Dodati isečen paradajz i sipati paradajz sok,pa nadalje dinstati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju.Pred kraj dinstanja dodati obareni pirinač i prženu piletinu.Posoliti po ukusu i sve zajedno kratko prokuvati. Prijatno 😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru