Musaka sa vatrenim jajima

Sastojci: 6 Barenih jaja 500 g Mlevenog mesa 1 Glavica crnog luka 1 Jaje,50 ml ulja 50 g Šargarepe 50 g Graška 1 Kašika seckanog peršunovog lišća Mleveni biber Mešavina suvih začina Za preliv: 3 Kašike ulja 1 Kašika brašna 200 ml Mleka 100 g Trapista,so Priprema: Crni luk očistiti i iseći na kocke,šargarepu oguliti i takođe iseći na kocke.U tiganju na malo ulja propržiti crni luk,zatim dodati mleveno meso i pržiti ga neprekidno,mešajući dok ne promeni boju.Dodati seckanu šargarepu,te sve zajedno pržiti još desetak minuta.Izmaći s ringle,pa dodati sveže jsje,peršun,mleveni biber i mešavinu suvih začina po ukusu.Za pripremu preliva u manjoj šerpici zagrejati ulje,pa dodati brašno i kratko pržiti.Postepeno sipati mlako mleko i kuvati na umerenoj trmperaturi neprekidno mešajući dok se ne zgusne.Začiniti po ukusu .Obarena jaja uzdužno preseći napola.Vatrostalnu činiju nauljiti i u nju poslagati jaja s prosečenom stranom okrenutom nadole.Preko jajeta naneti fil od mesa i poravnatiga,te preliti sosom i posuti renda im kačksvaljom.Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dvadesetak minuta. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru