Musaka sa vatrenim jajima
Sastojci:
6 Barenih jaja
500 g Mlevenog mesa
1 Glavica crnog luka
1 Jaje,50 ml ulja
50 g Šargarepe
50 g Graška
1 Kašika seckanog peršunovog lišća
Mleveni biber
Mešavina suvih začina
Za preliv:
3 Kašike ulja
1 Kašika brašna
200 ml Mleka
100 g Trapista,so
Priprema:
Crni luk očistiti i iseći na kocke,šargarepu oguliti i takođe iseći na kocke.U tiganju na malo ulja propržiti crni luk,zatim dodati mleveno meso i pržiti ga neprekidno,mešajući dok ne promeni boju.Dodati seckanu šargarepu,te sve zajedno pržiti još desetak minuta.Izmaći s ringle,pa dodati sveže jsje,peršun,mleveni biber i mešavinu suvih začina po ukusu.Za pripremu preliva u manjoj šerpici zagrejati ulje,pa dodati brašno i kratko pržiti.Postepeno sipati mlako mleko i kuvati na umerenoj trmperaturi neprekidno mešajući dok se ne zgusne.Začiniti po ukusu .Obarena jaja uzdužno preseći napola.Vatrostalnu činiju nauljiti i u nju poslagati jaja s prosečenom stranom okrenutom nadole.Preko jajeta naneti fil od mesa i poravnatiga,te preliti sosom i posuti renda im kačksvaljom.Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dvadesetak minuta.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment