Pasta od spanaća s filom od mesa
Sastojci:
1 Veća glavica crnog luka
2 Čena belog luka
400 g Mlevene junetine
400 g Paradajza pelata
250 ml Soka od paradajza
Juneća supa po potrebi
1/2 Kašičice origana
500 g Testenine od spanaća
120 g Kačkavalja
Mleveni biber
Ulje,so
Priprema:
Crni luk očistiti i iseći na kocke,beli luk ispasirati.U većem dubljem tiganju na malo ulja propržiti crni i beli luk,dodati mlevenu junetinu i pržiti je dok ne promeni boju.Dodati iseckani pelat i sok od paradajza,malo juneće supe,te kuvati nakon što proključa još desetak minuta.Posuti origanom,posoliti i pobiberiti.Dodati testeninu od spanaća i nadalje kuvati dolivajući juneću supu po potrebi dok testenina ne nabubri.Gotovo jelo posuti rendanim kačkavaljem i poklopiti,te sačekati nekoliko minuta dok se sir ne otopi.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment