Pileći faširi
Sastojci:
600 g Pilećeg belog mesa
1 Manja glavica crnog luka
3 Krupna čena belog luka
1 Kašika majoneza
1 Kašičica senfa
2 Manja jajeta
5 g Praška za pecivo
2 Kašike brašna
2 Kašike prezli
1 Kašičica dimljene mlevene paprike
Ulje,so
Priprema:
Pileće belo meso iseći na krupnije kocke i usitniti u električnom sevku.Crni luk očistiti i iseći na kockice,beli luk ispasirati.U dubljoj činiji sjediniti mlevenu piletinu,jaja,crni i beli luk,dodati majonez,senf,prašak za pecivo,brašno,prezlu i dimljenu papriku.Posoliti i pobiberiti po ukusu,pa sastojke dobro izmešati da bi se dobila ujednačena smesa.Prekrijte je providnom folijom i ostavite u frižideru najmanje 60 minuta.U tiganju na umerenoj temperaturi zagrejte dosta ulja.Temperatura ulja ne sme biti visoka kako ćufte nebi spolja pregorele,a unutra ostale presne.Takođe ,ulje ne sme biti ni mlako,da faširi nebi upili prekomernu masnoću.Nauljenom kašikom vaditi pomalo smese za uštipke,te oblikovati manje ćuftice.Spuštati ih u masnoću i pržiti najpre s jedne,a zatim i druge strane dok ne porumene.Vaditi ih na papirni ubrus da bi upili suvišnu masnoću.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment