Piletina s pečurkama

Sastojci: 1 Veća glavica crnog luka 400 g Pilećeg belog mesa 200 g Mladih bukovača 200 g Šampinjona 200 g Integralnog pirinča 100 ml Belog vina 1 Kašika senfa 1 Kašika gustina 150 ml Pileće supe 2 Kašike seckanog peršuna Mleveni biber Malo karija Ulje,so Priprema: Crni luk očistiti i iseći na kockice,piletinu iseći na trake,mlade bukovače i šampinjone iseći na listiće.Integralni pirinač obariti u manjoj šerpi,a zatim ga ocediti od suvišne tečnosti i ostaviti po strani.U fubljem tiganju na malo ulja propržiti crni luk,a zatim dodati piletinu i pržiti dok ne promeni boju.Ubaciti bukovače i pržiti još desetak minuta dok pečurke ne omekšaju.Dodati šampinjone,preliti belim vinom dinstati dok tečnost ne uvri.Posuti gustinom,dodati senf i promešati.Sipati pileću supu,te sve zajedno prodinstati da bi se dobila željena gustina.Jelo začiniti karijem,peršunom,biberom,posoliti po ukusu i poslužiti uz integralni pirinač. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru