Piletina s pečurkama
Sastojci:
1 Veća glavica crnog luka
400 g Pilećeg belog mesa
200 g Mladih bukovača
200 g Šampinjona
200 g Integralnog pirinča
100 ml Belog vina
1 Kašika senfa
1 Kašika gustina
150 ml Pileće supe
2 Kašike seckanog peršuna
Mleveni biber
Malo karija
Ulje,so
Priprema:
Crni luk očistiti i iseći na kockice,piletinu iseći na trake,mlade bukovače i šampinjone iseći na listiće.Integralni pirinač obariti u manjoj šerpi,a zatim ga ocediti od suvišne tečnosti i ostaviti po strani.U fubljem tiganju na malo ulja propržiti crni luk,a zatim dodati piletinu i pržiti dok ne promeni boju.Ubaciti bukovače i pržiti još desetak minuta dok pečurke ne omekšaju.Dodati šampinjone,preliti belim vinom dinstati dok tečnost ne uvri.Posuti gustinom,dodati senf i promešati.Sipati pileću supu,te sve zajedno prodinstati da bi se dobila željena gustina.Jelo začiniti karijem,peršunom,biberom,posoliti po ukusu i poslužiti uz integralni pirinač.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment