Prženi bataci

Sastojci: Za mešavinu začina: 2 Kašičice mlevene paprike 1/2 Kašičice mlevenog bibera 1/2 Kašičice belog luka u prahu 2 Kašičice sušenog origana 1/4 Kašičice soli Za marinadu: 200 ml Grčkog jogurta 2 Manja jajeta 1 Čen belog luka Ostali sastojci: 6 Pilećih bataka s karabatakom 200 g Mekog brašna 50 g Gustina 1 Prašak za pecivo Ulje za prženje Priprema: Za pripremu mešavine suvih začins u činiju sjediniti mlevenu papriku,biber,sušeni origano,beli luk u prahu i malo soli.Za pripremu marinade u većoj činiji umutiti jogurt,jaja i paširani beli luk.Dodati dve kašike pripremljene mešavine začina i dobro izmešati.Batake odvojiti od karabataka i kratko ih blanširati u ključaloj vodi.Ocediti ih od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohlade.Blanširati batake preliti marinadom i ostaviti da odstoje u frižideru 120 minuta.Posebno u većoj činiji sjediniti brašno,prašak za pecivo ,gustin i preostalu mešavinu začina.Marinirane batake ocediti od suvišne marinade i uvaljati ih u pripremljenu mešavinu.Pleh obložiti papirom za pečenje i premazati ga uljem .Poslagati u njega panirane batake poprskati ih preostalom marinadom i uvaljati ih u pripremljenu mešavinu.Pleh obložiti papirom za pečenje i premazati ga uljem.Poslagati u njega panirane batake,poprsksti ih preostalom marinadom i uljem,pa peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok korica ne porumeni i ne postane hrskava. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru