Prženi bataci
Sastojci:
Za mešavinu začina:
2 Kašičice mlevene paprike
1/2 Kašičice mlevenog bibera
1/2 Kašičice belog luka u prahu
2 Kašičice sušenog origana
1/4 Kašičice soli
Za marinadu:
200 ml Grčkog jogurta
2 Manja jajeta
1 Čen belog luka
Ostali sastojci:
6 Pilećih bataka s karabatakom
200 g Mekog brašna
50 g Gustina
1 Prašak za pecivo
Ulje za prženje
Priprema:
Za pripremu mešavine suvih začins u činiju sjediniti mlevenu papriku,biber,sušeni origano,beli luk u prahu i malo soli.Za pripremu marinade u većoj činiji umutiti jogurt,jaja i paširani beli luk.Dodati dve kašike pripremljene mešavine začina i dobro izmešati.Batake odvojiti od karabataka i kratko ih blanširati u ključaloj vodi.Ocediti ih od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohlade.Blanširati batake preliti marinadom i ostaviti da odstoje u frižideru 120 minuta.Posebno u većoj činiji sjediniti brašno,prašak za pecivo ,gustin i preostalu mešavinu začina.Marinirane batake ocediti od suvišne marinade i uvaljati ih u pripremljenu mešavinu.Pleh obložiti papirom za pečenje i premazati ga uljem .Poslagati u njega panirane batake poprskati ih preostalom marinadom i uvaljati ih u pripremljenu mešavinu.Pleh obložiti papirom za pečenje i premazati ga uljem.Poslagati u njega panirane batake,poprsksti ih preostalom marinadom i uljem,pa peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok korica ne porumeni i ne postane hrskava.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment