Punjeni patlidžan
Sastojci:
4 Patlidžana srednje veličine
1 Veća glavica crnog luka
1 Srednja šargarepa
1 Kašika celera
200 g Šampinjona
100 g Integralnog pirinča
3 Srednja paradajza
Mleveni biber
1 Kocka za supu od povrća
1 Kašičica seckane sveže mirođije
Ulje,so
Priprema:
Integralni pirinač obariti u slanoj vodi,a zatim ga ocediti od suvišne tečnosti.Plavi patlidžan oprati,pa zajedno skorom uzdužno preseći napola.Sredinu izdubiti vodeći računa da ivice patlidžana ostanu debljine 5 mm.Pulpu iseći na manje komade,a izdubljenje polovine poslagati u tepsiju obloženu papirom za pečenje,pa unutrašnjost premazati uljem i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.Šargarepu i celer oguliti i izrendati na krupno.Šampinjone i crni luk iseći na kocke.U dubljem tiganju na malo ulja propržiti luk da postane staklast,dodati rendanu šargarepu i celer,te sve zajedno kratko propržiti.Ubaciti pulpu patlidžana,dodati šampinjone i izmrvljenu kockicu za supu od povrća.Nadalje dinstati dolivajući pomalo vode dok povrće ne omekša,a suvišna tečnost ne uvri.Dodati obaren pirinač,posoliti i pobiberiti po ukusu.Napola pečene polovine patlidžana izvaditi iz rerne i napuniti ih dinstanim povrćem.Kolutove paradajza poslagati preko punjenog patlidžana tako da se na krajevima poklapaju.Vratiti u rernu i nastaviti pečenje još pola sata dok patlidžan podpuno ne omekša.Jelo posuti seckanom mirođijom.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment