Punjeni patlidžan

Sastojci: 4 Patlidžana srednje veličine 1 Veća glavica crnog luka 1 Srednja šargarepa 1 Kašika celera 200 g Šampinjona 100 g Integralnog pirinča 3 Srednja paradajza Mleveni biber 1 Kocka za supu od povrća 1 Kašičica seckane sveže mirođije Ulje,so Priprema: Integralni pirinač obariti u slanoj vodi,a zatim ga ocediti od suvišne tečnosti.Plavi patlidžan oprati,pa zajedno skorom uzdužno preseći napola.Sredinu izdubiti vodeći računa da ivice patlidžana ostanu debljine 5 mm.Pulpu iseći na manje komade,a izdubljenje polovine poslagati u tepsiju obloženu papirom za pečenje,pa unutrašnjost premazati uljem i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.Šargarepu i celer oguliti i izrendati na krupno.Šampinjone i crni luk iseći na kocke.U dubljem tiganju na malo ulja propržiti luk da postane staklast,dodati rendanu šargarepu i celer,te sve zajedno kratko propržiti.Ubaciti pulpu patlidžana,dodati šampinjone i izmrvljenu kockicu za supu od povrća.Nadalje dinstati dolivajući pomalo vode dok povrće ne omekša,a suvišna tečnost ne uvri.Dodati obaren pirinač,posoliti i pobiberiti po ukusu.Napola pečene polovine patlidžana izvaditi iz rerne i napuniti ih dinstanim povrćem.Kolutove paradajza poslagati preko punjenog patlidžana tako da se na krajevima poklapaju.Vratiti u rernu i nastaviti pečenje još pola sata dok patlidžan podpuno ne omekša.Jelo posuti seckanom mirođijom. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru