Restorana ovčija džigerica
Sastojci:
500 g Ovčije džigerice
200 ml Mleka
2 Srednje glavice crnog luka
1 Manji struk praziluka
200 g Šampinjona
2 Čena belog luka
2 Lovorova lista
1 Kašika gustina
200 ml Juneće supe
1 Kašika senfa
200 g Integralnog pirinča
1 Kašika putera
Mleveni biber,ulje,so
Priprema:
Ovčiju džigericu iseći na štapiće,preliti je mlekom i ostaviti da odstoji u frižideru najmanje dva sata kako bi omekšala.Crni luk očistiti i iseći na kockice,praziluk takođe iseći na kockice.Šampinjone iseći na listove,beli luk ispasirati.U većem tiganju propržiti crni luk da postane staklast,dodati praziluk,te i njega kratko propržiti.Odstojalu džigericu ocediti od mleka i dodati je u tiganj s lukom.Pržiti na umerenoj temperaturi neprekidno mešajući pko 15 minuta.Ubaciti šampinjone i pasirati beli luk,pa nastaviti prženje dok suvišna tečnost ne uvri.Posuti gustinom i promešsti.Sipati malo vode ,dodati senf i lovorov list,pa nastaviti dinstanje još desetak minuta.Gotovo jelo posoliti i pobiberiti po ukusu.Za pripremu priloga u šerpicu sipati 500 ml vode,dodati kašiku putera i malo soli,pa kuvati dok ne proključa.Ubaciti pirinač i nastaviti kuvanje dok pirinač ne omekša.Ocediti ga od suvišne tečnosti i poslužiti kao prilog uz restovanu džigericu.Prijatno😘
Comments
Post a Comment