Restorana ovčija džigerica

Sastojci: 500 g Ovčije džigerice 200 ml Mleka 2 Srednje glavice crnog luka 1 Manji struk praziluka 200 g Šampinjona 2 Čena belog luka 2 Lovorova lista 1 Kašika gustina 200 ml Juneće supe 1 Kašika senfa 200 g Integralnog pirinča 1 Kašika putera Mleveni biber,ulje,so Priprema: Ovčiju džigericu iseći na štapiće,preliti je mlekom i ostaviti da odstoji u frižideru najmanje dva sata kako bi omekšala.Crni luk očistiti i iseći na kockice,praziluk takođe iseći na kockice.Šampinjone iseći na listove,beli luk ispasirati.U većem tiganju propržiti crni luk da postane staklast,dodati praziluk,te i njega kratko propržiti.Odstojalu džigericu ocediti od mleka i dodati je u tiganj s lukom.Pržiti na umerenoj temperaturi neprekidno mešajući pko 15 minuta.Ubaciti šampinjone i pasirati beli luk,pa nastaviti prženje dok suvišna tečnost ne uvri.Posuti gustinom i promešsti.Sipati malo vode ,dodati senf i lovorov list,pa nastaviti dinstanje još desetak minuta.Gotovo jelo posoliti i pobiberiti po ukusu.Za pripremu priloga u šerpicu sipati 500 ml vode,dodati kašiku putera i malo soli,pa kuvati dok ne proključa.Ubaciti pirinač i nastaviti kuvanje dok pirinač ne omekša.Ocediti ga od suvišne tečnosti i poslužiti kao prilog uz restovanu džigericu.Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru