Salata s leblebijama
Sastojci:
50 g Rukole
150 g Ajzberg salate
2 Pink paradajza
1 Salatni krastavac
80 g Sirovih leblebija
2 Struka mladog luka
100 g Feta sira
1/2 Limuna
1/4 Kašičice belog luka u prahu
4 Kašičice maslinovog ulja
2 Kašike seckanog lista peršuna
Za kruštone:
4 Parčeta bajatog hleba
1/2 Kašičice belog luka u prahu
1/3 Kašičice origana
1/3 Kašičice bosiljka
4 Kašike maslinovog ulja
Priprema:
Ajzberg salatu i rukolu oprati,pa rukolu ostaviti u komadu,a ajsberg salatu iseći na krupnije kocke.Pink paradajz iseći na kocke,salatni krastavac oguliti i iseći na kolutove,mladi luk takođe iseći na kolutove.Leblebije obariti u vodi da nabubre i omekšaju.Ocediti ih od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohlade.U većoj činiji sjediniti rukolu,ajsberg salatu,paradajz,krastavac,leblebije i mladi luk.Za pripremu preliva sjediniti sok od limuna,beli luk u prahu,maslinovo ulje,seckani peršun i malo soli po ukusu.Promešati i preliti preko salate.Za pripremu krutona,bajati hleb iseći na kocke,posuti ih mešavinom belog luka u prahu,bosiljka ,origana i soli.Rasporediti u tepsiju obloženu papirom za pečenje i poprskati uljem.Sušiti u zagrejanoj rerni na 150 stepeni dok kockice hleba ne postanu hrskave i rumene.Salatu posuti krutonima i preko njih izrendati feta sirom.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment