Salata s leblebijama

Sastojci: 50 g Rukole 150 g Ajzberg salate 2 Pink paradajza 1 Salatni krastavac 80 g Sirovih leblebija 2 Struka mladog luka 100 g Feta sira 1/2 Limuna 1/4 Kašičice belog luka u prahu 4 Kašičice maslinovog ulja 2 Kašike seckanog lista peršuna Za kruštone: 4 Parčeta bajatog hleba 1/2 Kašičice belog luka u prahu 1/3 Kašičice origana 1/3 Kašičice bosiljka 4 Kašike maslinovog ulja Priprema: Ajzberg salatu i rukolu oprati,pa rukolu ostaviti u komadu,a ajsberg salatu iseći na krupnije kocke.Pink paradajz iseći na kocke,salatni krastavac oguliti i iseći na kolutove,mladi luk takođe iseći na kolutove.Leblebije obariti u vodi da nabubre i omekšaju.Ocediti ih od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohlade.U većoj činiji sjediniti rukolu,ajsberg salatu,paradajz,krastavac,leblebije i mladi luk.Za pripremu preliva sjediniti sok od limuna,beli luk u prahu,maslinovo ulje,seckani peršun i malo soli po ukusu.Promešati i preliti preko salate.Za pripremu krutona,bajati hleb iseći na kocke,posuti ih mešavinom belog luka u prahu,bosiljka ,origana i soli.Rasporediti u tepsiju obloženu papirom za pečenje i poprskati uljem.Sušiti u zagrejanoj rerni na 150 stepeni dok kockice hleba ne postanu hrskave i rumene.Salatu posuti krutonima i preko njih izrendati feta sirom. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru