Slane Čeri tortice
Sastojci:
4 Jajeta
175 ml Mleka
1 Kašika senfa
5 Kriški hleba debljine 1 cm
100 g Sira (čedar ili bilo koji žuti sir koji se lako topi)
12 Komada čeri paradajza
100 g Šunke
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.Kalup za mafine dobro podmažite.Umutite jaja,mleko,senf,so i biber.Dodajte tome hleb koji ste predhodno iseckali na sitne kockice,sir i šunku.Sve dobro sjedinite i sipajte u kalup.Isecite paradajz napola i pritisnite nežno tako da sečena strana bude gire.Pecite tortice oko 25 minuta dok ne porumene.Gotove su kada ih ubodete nožem u sredinu,a nož bude čist kada ga izvadite.Ostavite da se ohladi desetak minuta,pa izvadite tortice plastičnom špatulom.Servirajte vruće.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment