Slatko slano pilav

Sastojci: 1 Veća glavica crnog luka 2 Paradajza 2 Paprike babure 2 Breskve 250 g Pilećeg belog mesa 200 g Pirinča 1 Kašika mlevene paprike 2 Kašike šećera 1 Kašika sirćeta Ulje,so Priprema: Crni luk očistiti i iseći na rebarca ,papriku baburu iseći na štapiće.Breskve i paradajz oguliti i iseći na kocke.U tiganju na malo ulja propržiti crni luk da postane staklast.Dodati papriku baburu i nadtaviti prženje dok paprika ne omekša.Ubaciti paradajz i breskve,pa dinstati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije kašasta smesa.Začiniti mlevenom paprikom,šećerom,sirćetom i kratko prokuvati.Pileće belo meso iseći na kocke.U šerpu zagrejati vodu do ključanja,ubaciti piletinu i pirinač,te kuvati dok piletina ne omekša,a pirinač ne nabubri.Ocediti od duvišne tečnosti i isprati pod mlazom vode,pa dodati u tiganj s povrćem.Sve zajedno kuvati još pet minuta. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru