Table salata
Sastojci:
200 g Bulgura
400 ml Vrele vode
2 Veze peršuna
10 Listova sveže nane
2 Manje glavice crnog luka
150 g Čeri paradajza
400 g President Somborske
Maslinovo ulje
1 Limun,so po potrebi
Priprema:
Bulgur isperite pod mlazom hladne vode,ocedite i prebacite u činiju,pa prelijte vodom,kipućom vodom,poklopite i ostavite tako dok pripremate ostale sastojke.Peršun i nanu operite i sitno ih iseckajte,kao i crni luk,a paradajz i sir isecite na manje komade.Posle 15 minuta odklopite bulgur koji je nabubrijo,pa ga dobro promešajte viljuškom da se zrna bulgura razdvoje.Dodajte mu naseckan peršun,nanu i luk,po potrebi blago posolite odmah ili dobro rashlađenu.Ako volite ljuto,u tabule dodajte sitno seckanu papričicu.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment