Table salata

Sastojci: 200 g Bulgura 400 ml Vrele vode 2 Veze peršuna 10 Listova sveže nane 2 Manje glavice crnog luka 150 g Čeri paradajza 400 g President Somborske Maslinovo ulje 1 Limun,so po potrebi Priprema: Bulgur isperite pod mlazom hladne vode,ocedite i prebacite u činiju,pa prelijte vodom,kipućom vodom,poklopite i ostavite tako dok pripremate ostale sastojke.Peršun i nanu operite i sitno ih iseckajte,kao i crni luk,a paradajz i sir isecite na manje komade.Posle 15 minuta odklopite bulgur koji je nabubrijo,pa ga dobro promešajte viljuškom da se zrna bulgura razdvoje.Dodajte mu naseckan peršun,nanu i luk,po potrebi blago posolite odmah ili dobro rashlađenu.Ako volite ljuto,u tabule dodajte sitno seckanu papričicu. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru