Taljatelje sa sočivom

Sastojci: 3 Kašike maslinovog ulja 1 Velika glavica crnog luka 3 Čena belog luka 1 Kašičica origana 1 Kašičica majčine dušice 150 g Paste od paradajza 50 ml Crnog vina 700 ml Supe od povrća iz kocke 180 g Crvenog sočiva 2 Kašike seckanih oraha 400 g Pelata paradajza 400 g Taljatela Mleveni biber,so Priprema: Sočivo preliti vodom da ograzne i ostaviti ga po strani.Crni luk očistiti i iseći na kockice,beli luk ispasirati.U šerpu na malo maslinovog ulja propržiti crni luk da postane staklast, a zatim dodati beli luk i pržiti ga nekoliko sekundi.Dodati pastu od paradajza,te sve zajedno kratko pržiti.Sipati pelat paradajz,crno vino i supu od povrća,pa kuvati dok ne proključa.Sočivo ocediti od suvišne tečnosti i ubaciti u šerpu sa sosom.Dodati seckane orahe,origano,majčinu dušicu,posoliti i pobiberiti po ukusu.Kuvati na umerenoj temperaturi dok sočivo ne omekša,a sos ne dobije željenu gustinu.Taljatele obariti u slanoj vodi,a zatim ih ocediti od suvišne tečnosti.Dodati ih u šerpu sa sosom od sočiva i polako promešati. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru