Taljatelje sa sočivom
Sastojci:
3 Kašike maslinovog ulja
1 Velika glavica crnog luka
3 Čena belog luka
1 Kašičica origana
1 Kašičica majčine dušice
150 g Paste od paradajza
50 ml Crnog vina
700 ml Supe od povrća iz kocke
180 g Crvenog sočiva
2 Kašike seckanih oraha
400 g Pelata paradajza
400 g Taljatela
Mleveni biber,so
Priprema:
Sočivo preliti vodom da ograzne i ostaviti ga po strani.Crni luk očistiti i iseći na kockice,beli luk ispasirati.U šerpu na malo maslinovog ulja propržiti crni luk da postane staklast, a zatim dodati beli luk i pržiti ga nekoliko sekundi.Dodati pastu od paradajza,te sve zajedno kratko pržiti.Sipati pelat paradajz,crno vino i supu od povrća,pa kuvati dok ne proključa.Sočivo ocediti od suvišne tečnosti i ubaciti u šerpu sa sosom.Dodati seckane orahe,origano,majčinu dušicu,posoliti i pobiberiti po ukusu.Kuvati na umerenoj temperaturi dok sočivo ne omekša,a sos ne dobije željenu gustinu.Taljatele obariti u slanoj vodi,a zatim ih ocediti od suvišne tečnosti.Dodati ih u šerpu sa sosom od sočiva i polako promešati.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment