Topla salata od grilova og patlidžana

Sastojci: 2 Manje glavice patlidžana Obično ulje 250 g President somborske Šaka rukole 1/2 Kašičice soli 1/2 Kašičice šećera1 Kašičica belog luka u prahu 1 Kašičica senfa 50 ml Maslinovog ulja 2 Kašičice jabukovog sirćeta Priprema: Plavi patlidžan operite,osušite ga,pa odsecite dršku i uzdužno isecite na što tanje šnite.Ruke mažite uljem i svaku šnitu protrljajte između dlanova.Tako pripremljen patlidžan ređajte na električni gril ili tiganj za grilovanje i pecite dok ne omekša i ne dobije zlaćanu boju sa obe strane.Posolite,pa svaku krišku ovlaš urolajte i stavljajte na tanjir,a preko složite rukolu i sir isečen na kocke ili izmrvljen na manje komade.Maslinovo ulje pomešajte sa sirćetom,solju,šećerom,belim lukom u prahu i senfom.Ovim prelivom prelijte salatu i blago rukama izmešajte pre služenja.Uz ovu salatu lepo ide pire od krompira. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru