Topla salata od grilova og patlidžana
Sastojci:
2 Manje glavice patlidžana
Obično ulje
250 g President somborske
Šaka rukole
1/2 Kašičice soli
1/2 Kašičice šećera1 Kašičica belog luka u prahu
1 Kašičica senfa
50 ml Maslinovog ulja
2 Kašičice jabukovog sirćeta
Priprema:
Plavi patlidžan operite,osušite ga,pa odsecite dršku i uzdužno isecite na što tanje šnite.Ruke mažite uljem i svaku šnitu protrljajte između dlanova.Tako pripremljen patlidžan ređajte na električni gril ili tiganj za grilovanje i pecite dok ne omekša i ne dobije zlaćanu boju sa obe strane.Posolite,pa svaku krišku ovlaš urolajte i stavljajte na tanjir,a preko složite rukolu i sir isečen na kocke ili izmrvljen na manje komade.Maslinovo ulje pomešajte sa sirćetom,solju,šećerom,belim lukom u prahu i senfom.Ovim prelivom prelijte salatu i blago rukama izmešajte pre služenja.Uz ovu salatu lepo ide pire od krompira.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment