Varivo od mladog grožđa
Sastojci:
600 g Mladog graška
600 g Svežih šampinjona
200 g Slanine
200 ml Pavlake za kuvanje
1 Glavica crnog luka
2 Kašike brašna
2 Kašike putera
Mleveni biber
1 Kašika seckanog lisnatog peršuna,so
Priprema:
U šerpu sipati malo vode,posoliti i kuvati dok ne proključa.Ubaciti mladi grašak i nastaviti kuvanje desetak minuta.Šampinjone oprati i iseći na listiće,pa dodati u šerpu s graškom te kuvati još 15 minuta.Grašak i šampinjone ocediti od suvišne tečnosti.Slaninu iseći na štapiće,crni luk na četvrtine i razdvojiti ga u slojevima.U odvojenoj posudi otopiti puter,dodati crni luk i slaninu,pa pržiti na umerenoj temperaturi nekoliko minuta.Dodati prokuvani grašak i pečurke.Posebno umutiti pavlaku za kuvanje i brašno,pa sipati u šerpu s povrćem i slaninom.Dodati seckani list peršuna,posoliti i pobiberiti po ukusu,te kratko prokuvati.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment