Dinstanje pečurke

Sastojci: 1 kg Raznih vrsta gljiva(vrganji ,šampinjoni,bukovače,sunčanice,lisičarke),1,5 dl ulja 3 Glavice crnog luka 4-5 Čenova belog luka Vezica peršunovog lišća Malo brašna Soli i bibera Priprema: Pečurke očistiti,oprati i iseći na tanke listove.Na zagrejanom ulju dinstati crni luk da porumeni,dodati sitno seckani beli luk,a zatim pečurke.Posoliti.Kada pečurke omekšaju,a voda ispari,dodati kašiku brašna,izmešati i po potrebi dodati još malo mlake vode.Sve zajedno još kratko prodinstati i servirati toplo,po mogućstvu uz pirinač ili krompir. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru