Grašak sa pirinčem

Sastojci: 1/2 kg Konzervisanog graška ili 3 kg u mahunama 4 Glavice crnog luka 2 Šoljice glaziranog pirinča 80 g Ulja Priprema: Iseckajte sitno crni luk i stavite da se prži.Kad omekne dodajte 2 šoljice glaziranog pirinča i pržite.Kada zrnevlje pirinča počne da žuti,doliti 3 šoljice ključale vode(šolja mora da bude ista ona kojom ste merili pirinač),posolite,pouljite,poklopite i ostavite da se kuva na jedinici.Kada pirinač omekša,dodajte grašak i malo bibera.Ovlaš promešajte da se zrnevlje prilikom mešanja nebi oštetilo.Ostavite na toplom da stoji do služenja. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru