Primorska šargarepa
Sastojci:
600 g Šargarepe isečene po dužini na štapiće
2-3 Fileta oslića istanjenih na tanke šnite
20 g Ulja
50 g Margarina za sos+ 50 za pečenje
25 g Brašna,so
1 Kockica za supu
5-6 Čenova belog luka
Pola vezice sitno seckanog peršuna
Priprema:
Od ulja,margarina,brašna,vode i kockice za supu napravite sos:margarin rastopite i pržite brašno dok ne dobije bledo žutu boju,skinite s vatre i nalijte vodom,pa kuvajte neprekidno mešajući dok se ne naprave grudvice.Stavite so i kocku za supu.U sud za pečenje poređajte filete oslića,obilno pospite sitno seckanim belim lukom,pokrijte štapićima šargarepe,zalijte sosom od ogrezne dodajte poneki štapić margarina i peršun.Pecite u rerni 20 minuta na 250 stepeni.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment