Primorska šargarepa

Sastojci: 600 g Šargarepe isečene po dužini na štapiće 2-3 Fileta oslića istanjenih na tanke šnite 20 g Ulja 50 g Margarina za sos+ 50 za pečenje 25 g Brašna,so 1 Kockica za supu 5-6 Čenova belog luka Pola vezice sitno seckanog peršuna Priprema: Od ulja,margarina,brašna,vode i kockice za supu napravite sos:margarin rastopite i pržite brašno dok ne dobije bledo žutu boju,skinite s vatre i nalijte vodom,pa kuvajte neprekidno mešajući dok se ne naprave grudvice.Stavite so i kocku za supu.U sud za pečenje poređajte filete oslića,obilno pospite sitno seckanim belim lukom,pokrijte štapićima šargarepe,zalijte sosom od ogrezne dodajte poneki štapić margarina i peršun.Pecite u rerni 20 minuta na 250 stepeni. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru