Punjene pečurke
Sastojci za 8 osoba:
16 Krupnih pečuraka(samo glave)
Sok od 1 limuna
So,biber
8 Paradajza
1 dl Ulja
1/2 Kašike sitno isečenog esmanzora
1/2 Kašike sitno isečenog peršuna
16 Crnih maslina bez koštica
Priprema:
Očišćene,oprane glave od pečuraka osušiti čistom krpom i poprskati sokom od limuna da nebi pocrnele.Zatim ih ocediti,staviti u emajliran sud podmazan uljem,posoliti,pobiberiti i peći u umereno zagrejanoj pećnici(na 200 stepeni)desetak minuta.Paradajz oljuštiti prepoloviti,odstraniti semenke,iscediti i sitno iseći.Zatim ga posoliti ,pobiberiti,spustiti na vrelo ulje i prijaniti istiha dok se dobro ne krčka.Na kraju dodati iseckan estragon i peršun,napuniti pečene pečurke i ukrasiti svaku sa po jednom maslinom.Služiti toplo ili hladno.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment