Punjene pečurke

Sastojci za 8 osoba: 16 Krupnih pečuraka(samo glave) Sok od 1 limuna So,biber 8 Paradajza 1 dl Ulja 1/2 Kašike sitno isečenog esmanzora 1/2 Kašike sitno isečenog peršuna 16 Crnih maslina bez koštica Priprema: Očišćene,oprane glave od pečuraka osušiti čistom krpom i poprskati sokom od limuna da nebi pocrnele.Zatim ih ocediti,staviti u emajliran sud podmazan uljem,posoliti,pobiberiti i peći u umereno zagrejanoj pećnici(na 200 stepeni)desetak minuta.Paradajz oljuštiti prepoloviti,odstraniti semenke,iscediti i sitno iseći.Zatim ga posoliti ,pobiberiti,spustiti na vrelo ulje i prijaniti istiha dok se dobro ne krčka.Na kraju dodati iseckan estragon i peršun,napuniti pečene pečurke i ukrasiti svaku sa po jednom maslinom.Služiti toplo ili hladno. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru