Šaran na pirinču

Sastojci: 1 Šaran od 2 kg 1 kg Crnog luka 200 g Pirinča 1 Kašika peršunovog lišća Malo majčine dušice Ulje,biber,so Priprema: Sitno iseckan luk dinstati na zagrejanom ulju sve dok ne omekša.Dodati pirinač i dinstati ga na luku sve dok ne postane staklast,pa tek onda dodati biber,so i sitno iseckan peršun i majčinu dušicu.Sve dobro izmešati i naliti toplom vodom u nivou smese.Očišćenog,opranog i sa obe strane na nekoliko mesta zasečenog šarana premazati solju,biberom,uljom pa ga položiti u tepsiju na pirinač.Peći u pećnici,na oko 180 stepeni,više od sat vremena,odnosno sve dok riba ne porumeni. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru