Šaran na pirinču
Sastojci:
2 kg Mežak šarana
4-5 Glavica crnog luka
250 g Pirinča
2 Kašike ulja,so
2 Kašike sveže zelene paprike
1 Kašičica sitno sečenog peršunovog lišća
Malo mlevenog bibera
Malo aleve paprike
Priprema:
Šarana oprati,očistiti i iseći na jednake komade.Svaki komad posebno posoliti i poređati u sud u kome riba treba poklopljena da stoji 15-20 minuta.U međuvremenu,crni luk sitno iseći.Paprici odstraniti semenu ložu,oprati je i sitno iseći.Na zagrejanom ulju propržiti sitno seckani luk i papriku.Kada omekšaju,dodati sitno seckano peršunovo lišće i biber.Dobro izmešati i prijaniti dok luk ne požuti. Tada dodati predhodno probran i opran pirinač,malo ga proprjaniti,posoliti i izručiti u vatrostalni sud i kašikom promešati i ravnomerno rasporediti.Na pirinač staviti komade šarana i naliti vode da ograzne.Peći u predhodno zagrejanoj pećnici.Kada riba porumeni,preliti svaki komad uljem iz pirinča,posuti sa malo aleve paprike i dalje peći.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment