Šaran na pirinču

Sastojci: 2 kg Mežak šarana 4-5 Glavica crnog luka 250 g Pirinča 2 Kašike ulja,so 2 Kašike sveže zelene paprike 1 Kašičica sitno sečenog peršunovog lišća Malo mlevenog bibera Malo aleve paprike Priprema: Šarana oprati,očistiti i iseći na jednake komade.Svaki komad posebno posoliti i poređati u sud u kome riba treba poklopljena da stoji 15-20 minuta.U međuvremenu,crni luk sitno iseći.Paprici odstraniti semenu ložu,oprati je i sitno iseći.Na zagrejanom ulju propržiti sitno seckani luk i papriku.Kada omekšaju,dodati sitno seckano peršunovo lišće i biber.Dobro izmešati i prijaniti dok luk ne požuti. Tada dodati predhodno probran i opran pirinač,malo ga proprjaniti,posoliti i izručiti u vatrostalni sud i kašikom promešati i ravnomerno rasporediti.Na pirinač staviti komade šarana i naliti vode da ograzne.Peći u predhodno zagrejanoj pećnici.Kada riba porumeni,preliti svaki komad uljem iz pirinča,posuti sa malo aleve paprike i dalje peći. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru