Zapečeno krmenadle iz Dižona
Sastojci:
4 Krmenadle bez kostiju
4 Veća lista kelja
2 Kašičice ljutog dižonskog senfa
3 Glavice crnog luka
2 Čena belog luka
4 Ražnja slanine
2 dl Bujona od povrća
1 dl Belog vina
So,biber,ulje,brašno
Priprema:
Crni i beli luk iseckajte i izdinstajte na malo ulja.Meso blago izlupajte tučkom i pobiberite,pa uvaljajte u brašno i u drugoj posudi propržite na ulju.Potom svaku krmenadlu premažite senfom i stavite na predhodno izdinstani luk.Listove kelja takođe malo premažite,krmenadlu prekrijte s malo luka i zavijte.Poređajte uvijene krmenadle u sud za pečenje,prelijte masnoćom u kojoj se meso pržilo,dodajte malo ulja i dolijte bujonom i vinom da sve ograzne.Poklopite i pecite oko sat vremena na 200 stepeni.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment