Zapečeno krmenadle iz Dižona

Sastojci: 4 Krmenadle bez kostiju 4 Veća lista kelja 2 Kašičice ljutog dižonskog senfa 3 Glavice crnog luka 2 Čena belog luka 4 Ražnja slanine 2 dl Bujona od povrća 1 dl Belog vina So,biber,ulje,brašno Priprema: Crni i beli luk iseckajte i izdinstajte na malo ulja.Meso blago izlupajte tučkom i pobiberite,pa uvaljajte u brašno i u drugoj posudi propržite na ulju.Potom svaku krmenadlu premažite senfom i stavite na predhodno izdinstani luk.Listove kelja takođe malo premažite,krmenadlu prekrijte s malo luka i zavijte.Poređajte uvijene krmenadle u sud za pečenje,prelijte masnoćom u kojoj se meso pržilo,dodajte malo ulja i dolijte bujonom i vinom da sve ograzne.Poklopite i pecite oko sat vremena na 200 stepeni. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Posna zdrava vitaminski čorba

Riblje pljeskavice

Starinska čupava pita