Begova čorba

Sastojci: Piletina(batak i karabatak) Šargarepa,luk Celer,beli luk 1 Kašika brašna 1 Kašika pavlake 1 Jaje Priprema: Na maslacu propržiti piletinu5 minuta te dodati povrće:šargarepu ,luk,beli luk i celer.Dodajemo 1 l vode i ostavljamo da se krčka 30 minuta.Nakon 30 minuta izvaditi meso i povrće te ih nožem narezati na sitne komadiće.1/3 blenderom a ostalo vraćamo u šerpu.Takođe vraćamo u piletinu unutra te dodajemo povrće koje smo blendirali.Dodajemo peršun,sol,biber,suvi začin i krčkamo 30 minuta.U činiju izmešati 1 kašiku pavlake,1 jaje i 1 kašika brašna.Promešati sa čorbom i kuvati još 5 minuta uz mešanje i to je sve čorba je gotova.Izuzetno ukusna i zdrava. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru