Čokoladna keks torta
Sastojci:
Za koru:
3 Bflanjceta
4 Kašike šećera
3 Kašike hladne vode
4 Ksšike mlevenog lešnika
1 Puna kašika brašna
1/2 Praška za pecivo
50 g Čokolade
Za fil:
3 Žumanceta
2 Pudinga s ukusom vanile
600 ml Mleka
5 Kašika šećera
100 g Šećera u prahu
125 g Putera
100 g Mlevenog keksa
100 g Čokolade
Za dekoraciju:
300 ml Slatke psvlake
Priprema:
Za pripremu kore belanjca umutiti u čvrst šam postepeno dodajući šećer.Zatim,sipati hladnu vodu u tankom mlazu neprekidno muteći mikserom.Posebno sjediniti mlevene lešnike,brašno i prašak za pecivo,pa varjačom umešati u smesu.Okrugli kalup prrčnika 20 cm obložiti papirom za pečenje i izliti u njega smesu za koru.Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.Za pripremu fila u šerpu sipati 400 ml mleka,dodati šećer i kuvati dok ne proključa.U preostalom mlfku razmutiti žumanca i puding,pa smesu sipati u ključalo mleko i nadalje kuvati neprekidno mešajući dok se ne zgusne.Omekšani puter penasto umutiti sa šećerom u prahu,pa sjediniti s ohlađenim pudingom i izmiksati.Smesu podeliti na dva dela,u jedan deo umešati mleveni keks,a u drugi deo otopljenu i prohlađenu čokoladu.Koru vratiti u kalup,premazati otopljenom čokoladom i ostaviti da se stegne.Preko čokolade naneti fil od mlevenog keksa,a preko njega fil od čokolade.Tortu ostaviti u frižideru da se stegne,a zatim je ukrasiti šlagom od slatke pavlake.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment