Čokoladna keks torta

Sastojci: Za koru: 3 Bflanjceta 4 Kašike šećera 3 Kašike hladne vode 4 Ksšike mlevenog lešnika 1 Puna kašika brašna 1/2 Praška za pecivo 50 g Čokolade Za fil: 3 Žumanceta 2 Pudinga s ukusom vanile 600 ml Mleka 5 Kašika šećera 100 g Šećera u prahu 125 g Putera 100 g Mlevenog keksa 100 g Čokolade Za dekoraciju: 300 ml Slatke psvlake Priprema: Za pripremu kore belanjca umutiti u čvrst šam postepeno dodajući šećer.Zatim,sipati hladnu vodu u tankom mlazu neprekidno muteći mikserom.Posebno sjediniti mlevene lešnike,brašno i prašak za pecivo,pa varjačom umešati u smesu.Okrugli kalup prrčnika 20 cm obložiti papirom za pečenje i izliti u njega smesu za koru.Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.Za pripremu fila u šerpu sipati 400 ml mleka,dodati šećer i kuvati dok ne proključa.U preostalom mlfku razmutiti žumanca i puding,pa smesu sipati u ključalo mleko i nadalje kuvati neprekidno mešajući dok se ne zgusne.Omekšani puter penasto umutiti sa šećerom u prahu,pa sjediniti s ohlađenim pudingom i izmiksati.Smesu podeliti na dva dela,u jedan deo umešati mleveni keks,a u drugi deo otopljenu i prohlađenu čokoladu.Koru vratiti u kalup,premazati otopljenom čokoladom i ostaviti da se stegne.Preko čokolade naneti fil od mlevenog keksa,a preko njega fil od čokolade.Tortu ostaviti u frižideru da se stegne,a zatim je ukrasiti šlagom od slatke pavlake. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru