Čorba sa junetinom i povrćem
Sastojci:
500 g Junetine(plećka,vrat)
Luk,šargarepa
Koren celera,beli luk
1 Goveđa kocka
1 Kašika paradajz pirea
100 gr Zamrznutog graška
Začini:so,biber,suvi začini,crvena paprika
Priprema:
Na maslinovom ulju propržiti crni i beli luk oko 5 minuta.Dodati koren celera i šargarepu,pržiti još 5 minuta.Dodati meso koje smo seckali na kockice malo posoliti i sjediniti sa povrćem,dodati jednu goveđu kocku i još malo posoliti sve zajedno.Par minuta krčkati uz mfšanje.Dodati krompir i 1 kašiku paradajz pirea poklopiti i krčkati još 15 minuta na sobnoj temperaturi.Povremeno promešati.Počinjemo proces kuvanja.Dodati 1 l vode i kuvati najmanje oko 60 minuta na laganoj temperaturi.Poželjno i duže.Po potrebi možete doliti vodu.Nakon 60 minuta dodati smrznuti grašak,kuvati još 20 minuta.Na kraju još začiniti,pustiti još 5 minuta da se začini sjedine i čorba je gotova.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment