Čorba sa junetinom i povrćem

Sastojci: 500 g Junetine(plećka,vrat) Luk,šargarepa Koren celera,beli luk 1 Goveđa kocka 1 Kašika paradajz pirea 100 gr Zamrznutog graška Začini:so,biber,suvi začini,crvena paprika Priprema: Na maslinovom ulju propržiti crni i beli luk oko 5 minuta.Dodati koren celera i šargarepu,pržiti još 5 minuta.Dodati meso koje smo seckali na kockice malo posoliti i sjediniti sa povrćem,dodati jednu goveđu kocku i još malo posoliti sve zajedno.Par minuta krčkati uz mfšanje.Dodati krompir i 1 kašiku paradajz pirea poklopiti i krčkati još 15 minuta na sobnoj temperaturi.Povremeno promešati.Počinjemo proces kuvanja.Dodati 1 l vode i kuvati najmanje oko 60 minuta na laganoj temperaturi.Poželjno i duže.Po potrebi možete doliti vodu.Nakon 60 minuta dodati smrznuti grašak,kuvati još 20 minuta.Na kraju još začiniti,pustiti još 5 minuta da se začini sjedine i čorba je gotova. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru