Juneća čorba sa povrćem

Sastojci: 500 gr Junetine(plećka,vrat) Luk,šargarepa Krompir Goveđa kocka 1 Kašika paradajz pirea 100 gr Zamrznutog graška Začini: Soli,bibera,suvi začini,crvena paprika Priprema: Na maslinovom ulju propržiti crni i beli luk 5 minuta.Dodati koren celera i šargarepu i pržiti još 5 minuta.Meso koje smo seckali na kockice samo malo posoliti i dodati u šerpu,sjediniti sa povrćem,dodati 1 goveđu kocku i još malo posoliti sve zajedno.Par minuta krčkati uz mešanje.Dodati krompir i 1 paradajz pire,poklopiti i krčkati još 15 minuta na srednjoj temperaturi.Povremeno promešati.Dodati 1 l vode i kuhati na manje od 60 minuta na laganoj temperaturi poželjno i duže.Po potrebi možete dolivati vodu.Nakon 60 minuta dodati zamrznuti grašak kuvati još 20 minuta. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru