Krem kocke s višnjama
Sastojci:
Za koru:
5 Jaja
150 g Šećera
100 g Brašna
1 Kašika gustina
1 Kašičica praška za pecivo
2 Kašike ulja
Za fil s višnjama:
600 g Očišćenih višanja
2 Pudinga s ukusom vanile
100 g Šećera
600 ml Soka od višanja
Za beli krem:
500 ml Slatke pavlake
350 g Maskarpone sira
4 Kašike šećera u prahu1 Krem fiks
Ostali sastojci:
200 g Piškota
200 ml Mleka
Priprema:
Za pripremu kore umutiti bflanjca u čvrst šam postepeno dodajući šećer.Dodavati jedno po jedno žumance i sipati ulje u tankom mlazu neprekidno muteći mikserom.Na kraju dodati mešavinu brašna,gustin i prašak za pecivo.Tepsiju dimenzija 25×35 cm obložiti papirom za pečenje i sipati u nju pripremljenu smesu .Peći na 180 stepeni oko 20 minuta.Za pripremu voćnog fila višnje posuti šećerom i prokuvati.Dodati puding razmućen u soku od višanja i kuvati neprekidno mešajući dok se ne zgusne.Preko ohlađene kore premazati fil od višanja,odozgo rasporediti piškote natopljene mlekom.Za pripremu belog krema,slatku pavlaku umutiti s krem fiksom.Posebno sjediniti sir sa šećerom u prahu,pa dodati šlag i umutiti.Fil naneti preko piškota.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment