Krem kocke s višnjama

Sastojci: Za koru: 5 Jaja 150 g Šećera 100 g Brašna 1 Kašika gustina 1 Kašičica praška za pecivo 2 Kašike ulja Za fil s višnjama: 600 g Očišćenih višanja 2 Pudinga s ukusom vanile 100 g Šećera 600 ml Soka od višanja Za beli krem: 500 ml Slatke pavlake 350 g Maskarpone sira 4 Kašike šećera u prahu1 Krem fiks Ostali sastojci: 200 g Piškota 200 ml Mleka Priprema: Za pripremu kore umutiti bflanjca u čvrst šam postepeno dodajući šećer.Dodavati jedno po jedno žumance i sipati ulje u tankom mlazu neprekidno muteći mikserom.Na kraju dodati mešavinu brašna,gustin i prašak za pecivo.Tepsiju dimenzija 25×35 cm obložiti papirom za pečenje i sipati u nju pripremljenu smesu .Peći na 180 stepeni oko 20 minuta.Za pripremu voćnog fila višnje posuti šećerom i prokuvati.Dodati puding razmućen u soku od višanja i kuvati neprekidno mešajući dok se ne zgusne.Preko ohlađene kore premazati fil od višanja,odozgo rasporediti piškote natopljene mlekom.Za pripremu belog krema,slatku pavlaku umutiti s krem fiksom.Posebno sjediniti sir sa šećerom u prahu,pa dodati šlag i umutiti.Fil naneti preko piškota. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru