Leopard torta

Sastojci: Za koru: 6 Jaja 6 Kašika šećera 2 Vanilin šećera 3 Kašike brašna 3 Kašike gustina 3 Kašike ulja Za fil: 1 l Mleka 200 g Šećera 3 Pudinga s ukusom čokolade 100 g Čokolade 250 g Putera Priprema: Za pripremu kore belanjca umutiti u čvrst šam postepeno dodajući šećer.Dodavati jedno po jedno žumance i sipati ulje u tankom mlazu,neprekidno muteći mikserom.Posebno sjediniti brašno i gustin,pa varjačom umešati u smesu.Smesu za koru izliti u pleh obložen papirom za pečenje.Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.Ohlađenu koru iseći na kvadrate dimenzija 3×3 cm.Posebno pripremiti fil.U šerpu sipati 800 ml mleka,dodati šećer i kuvati dok ne proključa .U preostalom mleku razmutiti puding od čokolade,pa smesu sipati u ključalo mleko i kuvati neprekidno mešajući dok se ne zgusne.Pred kraj kuvanja u fil dodati čokoladu i mešati dok se ne rastopi.U topao fil dodati puter i mešati dok se ne otopi.Sačekati da se fil prohladi,pa umešati u njega kockice biskvita.Kalup prečnika 24 cm obložiti folijom,presuti u njega pripremljenu smesu i ostaviti na hladnom da se stegne.Dekorisati po želji. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru