Leopard torta
Sastojci:
Za koru:
6 Jaja
6 Kašika šećera
2 Vanilin šećera
3 Kašike brašna
3 Kašike gustina
3 Kašike ulja
Za fil:
1 l Mleka
200 g Šećera
3 Pudinga s ukusom čokolade
100 g Čokolade
250 g Putera
Priprema:
Za pripremu kore belanjca umutiti u čvrst šam postepeno dodajući šećer.Dodavati jedno po jedno žumance i sipati ulje u tankom mlazu,neprekidno muteći mikserom.Posebno sjediniti brašno i gustin,pa varjačom umešati u smesu.Smesu za koru izliti u pleh obložen papirom za pečenje.Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.Ohlađenu koru iseći na kvadrate dimenzija 3×3 cm.Posebno pripremiti fil.U šerpu sipati 800 ml mleka,dodati šećer i kuvati dok ne proključa .U preostalom mleku razmutiti puding od čokolade,pa smesu sipati u ključalo mleko i kuvati neprekidno mešajući dok se ne zgusne.Pred kraj kuvanja u fil dodati čokoladu i mešati dok se ne rastopi.U topao fil dodati puter i mešati dok se ne otopi.Sačekati da se fil prohladi,pa umešati u njega kockice biskvita.Kalup prečnika 24 cm obložiti folijom,presuti u njega pripremljenu smesu i ostaviti na hladnom da se stegne.Dekorisati po želji.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment