Lešnik torta s jagodama

Sastojci: Za kore: 9 Belanjaca 9 Ksšika šećera 150 g Mlevenih lešnika 3 Kašike brašna Za lešnik krem: 9 Žumanaca 120 g Šećera 60 g Gustina 2 Vanilin šećera 500 ml Mlfka 300 g Putera 150 g Mlevenih lešnika Za fil od jagoda: 300 g Jagoda iz zamrzivača 80 g Šećera 10 g Želatina u prahu Za dekoraciju: 350 ml Slatke pavlske Priprema: Za pripremu jedne kore umutiti 3 belanjceta u čvrst šam postepeno dodajući 3 kašike šećera .Sjediniti 3 kašike lešnika s kašikom brašna i varjačom umršati u smesu.Okrugli kalup prečnika 22 cm obložiti papirom za pečenje i preručiti u njega smesu za koru.Poravnati je špatulom i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.Na isti način od preostalog materijala iseći još dve kore.Za pripremu fila u posudu za kuvanje na pari sjediniti žumsnca,šećer,vanilin šećer i gustin s mlekom,pa umutiti žicom.Zagrevati neprekidno mešajući dok se smesa ne zgusne.U ohlađen krem dodati omekšan puter i izmiksati.Na kraju umešati mlevene lfšnike.Za ptipremu fila od jagoda,voće odmrznuti i izmiksati sa šećerom,te prokuvati.Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri.Dodati ga u vruć preliv odjagode ii mešati dok se ne rastopi.Prvu koru vratiti u kalup,premazati je polovinom fila od lešnika i preko njega sipati polovinu prohlsđenog preliva od jagoda.Prekriti drugom korom i postupak ponoviti.Završiti trećom korom.Filovanu tortu ostaviti da se stegne,a zatim je premazati šlagom od slatke pavlake. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru