Oslić iz rerne

Sastojci: 1 kg Smrznutog oslića 120 ml Ulja 1,5 Kašičica soli 1 Kašičica vegete 100 g Pšeničnog brašna 1 Kašika aleve paprike 1 Kašičica začina za suvlaki(nije obavezna) Priprema: Ribu odlediti,oprati,pa prosušiti ubrusima.Isrći je na polovine i očistiti od iznutrica i perja.U dubokom tiganju propržiti brašno,so,alevu papriku,vegetu,začin za suvlaki.Na dno pleha sipati oko 100 ml ulja(da pokrije dno).Svaki komad ribe uvaljati u mešavinu brašna sa začinima,pa ređati na nauljen pleh.Ribe malo poprskati uljem(oko 20 ml).Ribu peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.Izvaditi pleh iz rerne ,okrenuti ribu na drugu stranu,pa peći još 20 minuta. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru