Oslić iz rerne
Sastojci:
1 kg Smrznutog oslića
120 ml Ulja
1,5 Kašičica soli
1 Kašičica vegete
100 g Pšeničnog brašna
1 Kašika aleve paprike
1 Kašičica začina za suvlaki(nije obavezna)
Priprema:
Ribu odlediti,oprati,pa prosušiti ubrusima.Isrći je na polovine i očistiti od iznutrica i perja.U dubokom tiganju propržiti brašno,so,alevu papriku,vegetu,začin za suvlaki.Na dno pleha sipati oko 100 ml ulja(da pokrije dno).Svaki komad ribe uvaljati u mešavinu brašna sa začinima,pa ređati na nauljen pleh.Ribe malo poprskati uljem(oko 20 ml).Ribu peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.Izvaditi pleh iz rerne ,okrenuti ribu na drugu stranu,pa peći još 20 minuta.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment