Parfe kocke od kestena

Sastojci: Za kore: 6 Belanjaca 100 g Šećera 3 Kašike mekog brašna 150g Mlevenih lešnika 3 Kašike prezli+prezla za posipanje 1 Prašak za pecivo Za fil: 700 ml Mlfka 6 Žumanaca 3 Vanilin šećer 8 Ravnih ksšika šfćera 20 g Želatina u granulama 7 Kašika vode 500 ml Slatke pavlake 500 g Zaslađenog kesten pirea Za dekoraciju: 100 g Čokolade Priprema: Za pripremu kore belanjca umutiti u čvrst šam postepeno dodajući šećer i vanilin šrćer.Posebno sjediniti brašno,lešnike,prezle i prašak za pecivo,pa umešati u šam od belsnjaca.Tepsiju dimenzija 35×25 cm nauljiti i posuti prezlom pa sipati u nju smesu za koru.Poravnati je špatulom i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.Posebno pripremiti fil.Žumanca umutiti sa šećerom i mlekom pa kuvati dok smesa ne proključa.Izmaći s ringle.Želatin preliti sa 8 kašika hladne vode,te promešati i ostaviti da nabubri.Dodati u topao krem i mešati dok se ne rastopi.Ostaviti da se prohladi.Slatku pavlsku umutiti u šlag,pa dodati u mlak krem i promešati.Fil podeliti na dva dela pa u jedan deo dodati omekšani kesten pire i umutiti.Preko ohlađene kore naneti krem od kestena,i odozgo preliti svetlim kremom.Ostaviti u frižideru da se stegne.Kolač posuti rendanom čokoladom. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Konačno sam pronašao savršen recept za pileća prsa

Sve zajedno se peče Neodoljiv sočan kolač sa orasima i čokoladom!Brzo i ukusno_Coko cake

Đuveč- meso sa povrćem i pirinčem