Parfe kocke od kestena
Sastojci:
Za kore:
6 Belanjaca
100 g Šećera
3 Kašike mekog brašna
150g Mlevenih lešnika
3 Kašike prezli+prezla za posipanje
1 Prašak za pecivo
Za fil:
700 ml Mlfka
6 Žumanaca
3 Vanilin šećer
8 Ravnih ksšika šfćera
20 g Želatina u granulama
7 Kašika vode
500 ml Slatke pavlake
500 g Zaslađenog kesten pirea
Za dekoraciju:
100 g Čokolade
Priprema:
Za pripremu kore belanjca umutiti u čvrst šam postepeno dodajući šećer i vanilin šrćer.Posebno sjediniti brašno,lešnike,prezle i prašak za pecivo,pa umešati u šam od belsnjaca.Tepsiju dimenzija 35×25 cm nauljiti i posuti prezlom pa sipati u nju smesu za koru.Poravnati je špatulom i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.Posebno pripremiti fil.Žumanca umutiti sa šećerom i mlekom pa kuvati dok smesa ne proključa.Izmaći s ringle.Želatin preliti sa 8 kašika hladne vode,te promešati i ostaviti da nabubri.Dodati u topao krem i mešati dok se ne rastopi.Ostaviti da se prohladi.Slatku pavlsku umutiti u šlag,pa dodati u mlak krem i promešati.Fil podeliti na dva dela pa u jedan deo dodati omekšani kesten pire i umutiti.Preko ohlađene kore naneti krem od kestena,i odozgo preliti svetlim kremom.Ostaviti u frižideru da se stegne.Kolač posuti rendanom čokoladom.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment