Piletina sa pirinčem

Sastojci: Pileći batak i karabatak 1 Šolja pirinča 1 Glavica luka 1 Šargarepa,Peršun Začini:soli,bebera,suvi začin,slatka paprika Priprema: Pileće batake i karabatake marinirati i ostaviti u frižideru da odstoje do upotrebe.A za marinadu ćemo kiristiti:so,biber,vegetu i slatku papriku.Pre pripreme ispržiti luk dodati 2 kocke pileće supe dodati batake i karabatake i pržiti još 10 minuta na jakoj vatri dok ne dobijemo lepu boju dodajemo pirinač i dinstamo još 5 minua začiniti sa malo soli i soinog sosa.Sipati u nauljen pleh i peći na 220 stepeni oko 30-40 minuta dok ne porumeni. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru