Piletina u umaku
Sastojci:
Pileći bataci i karabataci
20 g Maslaca
250 ml Pavlake za kuvanje
1 Glavica crnog luka
1 Čen belog luka
Krompir,peršun,senf
Začini: so,biber,paprika,timjan
Priprema:
Piletinu začiniti sa obe strane:uljeso,biber,paprika.Tiganj premazati maslacem i pržiti piletinu dok ne dobije lepu zlatnu boju.Meso izvaditi i pržiti crni i beli luk pržiti 5 minuta te dodati krompir koji smo seckali na kockice.Sve zajedno pržiti još 5 minuta.Dodati soli,bibera i timjan te dodati 200 ml vode i krčkati 5 minuta.Dodajemo i 250 ml i pavlake za kuvanje i malo senfa te vraćamo meso i nastavljamo krčkati još 15 minuta uz povremeno okretanje.Još ćemo na kraju dodati peršun te začiniti po ukusu.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment