Piletina u umaku

Sastojci: Pileći bataci i karabataci 20 g Maslaca 250 ml Pavlake za kuvanje 1 Glavica crnog luka 1 Čen belog luka Krompir,peršun,senf Začini: so,biber,paprika,timjan Priprema: Piletinu začiniti sa obe strane:uljeso,biber,paprika.Tiganj premazati maslacem i pržiti piletinu dok ne dobije lepu zlatnu boju.Meso izvaditi i pržiti crni i beli luk pržiti 5 minuta te dodati krompir koji smo seckali na kockice.Sve zajedno pržiti još 5 minuta.Dodati soli,bibera i timjan te dodati 200 ml vode i krčkati 5 minuta.Dodajemo i 250 ml i pavlake za kuvanje i malo senfa te vraćamo meso i nastavljamo krčkati još 15 minuta uz povremeno okretanje.Još ćemo na kraju dodati peršun te začiniti po ukusu. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru