Pita s bundevom
Sastojci:
500 g Kora za pitu
200 ml Ulja
50 g Šećera u prahu
Za fil:
650 g Očišćene bundeve
300 g Šećera
2 Vanilin šećera
250 ml Mleka
4 Jajeta
50 g Putera
Priprema:
U većoj šerpi razmutiti puter,pa dodati rendanu bundevu,200 g šećera i polovinu mleka.Kratko dinstati na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje dok bundeva ne omekša,a suvišna tečnost ne uvri.Ostaviti da se ohladi.Belanjca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.Posebno umutiti žumanca sa 100 g šećera,pa dodati u njih šam od brlanjaca i polako promešati.U ohlađen krem od bundeve umešati smesu od jaja,dodati vanilin šećer i preostalo mleko,te promešati.Okruglu tepsiju premazati u nju neizmenično slagati kore poprskane uljem i pomalo fila.Postupak filovanja ponavljati dok se ne utroši materijal.Završiti s korom.Gornju koru preliti mešavinom ulja i mleka.Bundevu peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumfni.Ostaviti je da se ohladi,pa iseći na trouglove i posuti šećerom u prahu.
Priprema😘
Comments
Post a Comment