Pita s bundevom

Sastojci: 500 g Kora za pitu 200 ml Ulja 50 g Šećera u prahu Za fil: 650 g Očišćene bundeve 300 g Šećera 2 Vanilin šećera 250 ml Mleka 4 Jajeta 50 g Putera Priprema: U većoj šerpi razmutiti puter,pa dodati rendanu bundevu,200 g šećera i polovinu mleka.Kratko dinstati na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje dok bundeva ne omekša,a suvišna tečnost ne uvri.Ostaviti da se ohladi.Belanjca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.Posebno umutiti žumanca sa 100 g šećera,pa dodati u njih šam od brlanjaca i polako promešati.U ohlađen krem od bundeve umešati smesu od jaja,dodati vanilin šećer i preostalo mleko,te promešati.Okruglu tepsiju premazati u nju neizmenično slagati kore poprskane uljem i pomalo fila.Postupak filovanja ponavljati dok se ne utroši materijal.Završiti s korom.Gornju koru preliti mešavinom ulja i mleka.Bundevu peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumfni.Ostaviti je da se ohladi,pa iseći na trouglove i posuti šećerom u prahu. Priprema😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru