Punjene paprike
Sastojci:
Oko 15 paprika možete napraviti par ćufti pa potrošiti manje paprika 800 gr mlevenog mesa
250 gr Crnog luka
5 Čenova belog luka
100 g Šargarepe
150 gr Pirinča(ny ovu količinu pirinča mesa je dosta)
Malo peršunovog lišća
1 Jaje,so,biber,suvi začin po ukusu
1 Kašika sitne crvene paprike
Oko 800 ml kuvanog paradajza(zavisi koliko je jakog ukusa i gustine)
Voda(koliko je dovoljno da se prikriju paprike
Za zapršku:
Oko 30 ml Ulja
1 Ksšika brašna
Priprema:
Paprike izdubite i operite.Izmešajte meso sa iseckanim lukom,belim lukom,izrensanom šargarepom,pirinčem,jajetom i začinima.Napunite paprike tako da u sredini ostane manja rupa jer će tokom kuvanja pirinač nabubriti.Složite u šerpu ,prelijte kuvanim paradajzom i vodom.Kuvajte na laganoj temperaturi oko sat do sat ipo vremena.Ako se paprike dižu iz safta stavite tanjir da ih pritisne.Na zagrejanom ulju kratko ispržite brašno i zapržite jelo.Još malo ostavite da kuva.Poslužite uz pire krompir.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment