Punjene paprike

Sastojci: Oko 15 paprika možete napraviti par ćufti pa potrošiti manje paprika 800 gr mlevenog mesa 250 gr Crnog luka 5 Čenova belog luka 100 g Šargarepe 150 gr Pirinča(ny ovu količinu pirinča mesa je dosta) Malo peršunovog lišća 1 Jaje,so,biber,suvi začin po ukusu 1 Kašika sitne crvene paprike Oko 800 ml kuvanog paradajza(zavisi koliko je jakog ukusa i gustine) Voda(koliko je dovoljno da se prikriju paprike Za zapršku: Oko 30 ml Ulja 1 Ksšika brašna Priprema: Paprike izdubite i operite.Izmešajte meso sa iseckanim lukom,belim lukom,izrensanom šargarepom,pirinčem,jajetom i začinima.Napunite paprike tako da u sredini ostane manja rupa jer će tokom kuvanja pirinač nabubriti.Složite u šerpu ,prelijte kuvanim paradajzom i vodom.Kuvajte na laganoj temperaturi oko sat do sat ipo vremena.Ako se paprike dižu iz safta stavite tanjir da ih pritisne.Na zagrejanom ulju kratko ispržite brašno i zapržite jelo.Još malo ostavite da kuva.Poslužite uz pire krompir. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru