Rižoto sa piletinom i povrćem

Sastojci: 500 g Pilećih prsa 250 gr Pirinča 2 Luka 2 Šargarepe 1 Čen belog luka 100 gr Graška iz konzerve Začini: so,biber,vegeta,suvi peršun 1 Kašika paradajza pirea Malo celera(mi smo koristili zaleđene kocke celer,šargarepu,peršun) Priprema: Odmah na početku pripremiti: prokuvati vodu,dodati goveđu kocku,malo vegete i soli .500 g pilećih prsa iseći na kockice i povrće takođe:2 luka,2 šargarepe i 1 čen belog luka.Povrće pržiti par minuta u dubljem tiganju i dodati seckanu piletinu.Sjediniti i pržiti zajedno još 5 minuta te sve posoliti i pobiberiti.Dodati 250 g pirinča koji smo predhodno oprali,izmešati i dodati grašak iz konzerve te 2 kašike vegete i 1 kašiku paradajz pirea.Sve lepo sjediniti.Dodati 200 ml temeljca i krčkati 10-15 minuta,videćete kad temeljac ispari.Obavezno promešati s vremena na vreme kada je pirinač ostao suv opet dodajemo 200 ml temeljca,sve izmešamo i krčksmo dodatnih 10 minuta.Nakon ovih 10 minuta probati pirinač i po potrebi posoliti malo i dodati suvi peršun doliti još 200 ml temeljca i krčkati još 10 minuta i naš pirinač je gotov. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru