Slatka pečenica sa kestenom i čokoladom
Sastojci:
Za testo:
10 g Suvog kvasca
60 ml Mlakog mleka
2 Jajeta
60 g Putera
1/4 Kašičice soli
125 g Kisele pavlake
1 Vanilin šećer
Rendana korica jednog limuna
80 g Šećera + 1 kašičica
500 g Brašna
Za fil:
250 g Zaslađenog kestena pirea
4 Kašike mleka
2 Štangle čokolade za kuvanje
Za premazivanje:
1 Jaje,2 kašike mleka
Priprema:
Za pripremu testa u mlakom mleku razmutiti kvasac s kašičicom šećera i brašna.Prekriti krpom i ostaviti na toplom da nadođe.Jaja blago umutiti viljuškom,pa sipati u nadošli kvasac,dodati preostali šećer,vanilin šećer,otopljeni puter,kiselu pavlaku,rendanu koricu limuna i malo doli,pa polako promešati.U smesu posebno dodavati prosejano brašno i mesiti dok se ne dobije glatko testo. Formirati loptu,prekriti je ktpom i ostaviti na toplom da miruje dok se testo ne udvostruči.Za pripremu fila pomešati kesten pire,,otopljenu čokoladu i mleko.Nadošlo testo premesiti,pa na radnoj površini posuti brašnom razviti koru dimfnzije38×48 cm.Premazati je filom od kestena,ali ne celu ostaviti po 1 cm sa strane.Trećinu leve strane kore preklopiti prema sredini,pa preko nje preklopiti trećinu desne strane kore.Presavijeno testo iseći na 5 jednakih traka širine 3 cm i uplesti ih u pletenicu.Pleh dimfnzija 33×10 cm obložiti papirom za pečenje,staviti pletenicu prekriti je krpom i ostaviti da nadođe 15 minuta.Umutiti viljuškom jaje s kašikom mleka,premazati pletenicu i peći je u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment