Slatka pečenica sa kestenom i čokoladom

Sastojci: Za testo: 10 g Suvog kvasca 60 ml Mlakog mleka 2 Jajeta 60 g Putera 1/4 Kašičice soli 125 g Kisele pavlake 1 Vanilin šećer Rendana korica jednog limuna 80 g Šećera + 1 kašičica 500 g Brašna Za fil: 250 g Zaslađenog kestena pirea 4 Kašike mleka 2 Štangle čokolade za kuvanje Za premazivanje: 1 Jaje,2 kašike mleka Priprema: Za pripremu testa u mlakom mleku razmutiti kvasac s kašičicom šećera i brašna.Prekriti krpom i ostaviti na toplom da nadođe.Jaja blago umutiti viljuškom,pa sipati u nadošli kvasac,dodati preostali šećer,vanilin šećer,otopljeni puter,kiselu pavlaku,rendanu koricu limuna i malo doli,pa polako promešati.U smesu posebno dodavati prosejano brašno i mesiti dok se ne dobije glatko testo. Formirati loptu,prekriti je ktpom i ostaviti na toplom da miruje dok se testo ne udvostruči.Za pripremu fila pomešati kesten pire,,otopljenu čokoladu i mleko.Nadošlo testo premesiti,pa na radnoj površini posuti brašnom razviti koru dimfnzije38×48 cm.Premazati je filom od kestena,ali ne celu ostaviti po 1 cm sa strane.Trećinu leve strane kore preklopiti prema sredini,pa preko nje preklopiti trećinu desne strane kore.Presavijeno testo iseći na 5 jednakih traka širine 3 cm i uplesti ih u pletenicu.Pleh dimfnzija 33×10 cm obložiti papirom za pečenje,staviti pletenicu prekriti je krpom i ostaviti da nadođe 15 minuta.Umutiti viljuškom jaje s kašikom mleka,premazati pletenicu i peći je u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru