Svinjski paprikaš
Sastojci:
600 gr Junetine
1 kg Krompira
2 Luka
1 Šargarepa
2 Paprike
1 Čen belog luka
Začini: so,vegeta,crvena paprika,lovorov list
Priprema:
600 gr junetine iseckati na kockice,pripremiti i iseckati povrće:2 luka na kockice,2 paprike ns kockice,1 čen belog luka i izrendati 1 šargarepu.U šerpu propržiti meso 15 minuta nakon čega ćemo ga dodavati u drugu posudu i u šerpu dodavati povrće i pržiti 10 minuta.Vratiti meso nazad i sve sjediniti još 5 minuta.Meso ćemo posoliti dok ga pržimo.Dodati 100 ml vode,ubaciti lovorov list ,izmešati i kuvati još 10 minuta.Proces dolivanja vode ponoviti 4 puta ukupno.Dakle svaki put po 100 ml i kuvati 10 minuta sa poklopcem nakon zadnjeg dolivanja kada voda uvri dodati 2 kašike crvene paprike,1 l vode i 1 kg krompira.Kuvati još sve zajedno 30 minuta začiniti paprikaš po želji soli ili vegete.Probati obavezno i još dosoliti ako je potrebno.Kuvati još 15 minuta na laganoj vatri,ili koliko imate vremena još.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment