Tiramisu rolat:
Sastojci:
Za koru:
4 Jajeta
100 g Šećera
100 g Brašna
1 Kašika kakaoa
Prstohvat praška za pecivo
1 Kašika ruma
2 Kašike mleka
Za prelivanje:
150 ml Crne kafe
2 Kašike ruma
Za fil:
200 g Neslanog krem sira
200 g Maskarpone sira
200 ml Slatke pavlake
2 Kašike šećera u prahu
1 Kremfiks
Priprema:
Prvo pripremiti fil.Umutiti belanjca u čvrst šam postepeno dodajući šećer.Potom dodavati jedno po jedno žumance neprekidno muteći mikserom.Posebno sjediniti prosejano brašno,kakao i prašak za pecivo,pa dodati u smesu od jaja.Pred kraj mućenja sipati malo mleka i ruma.Pleh obložiti papirom za pečenje i izliti u njega smesu za kotu.Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.Gotovu koru zajedno s papirom urolati i ostaviti da se ohladi.Ohlađenu koru razviti i preliti je mešavinom crne kafe i ruma.Za pripremu fila sjediniti maskarpone sir,krem sir i šećerom u prahu te dobro izmešati.Slatku pavlaku umutiti s kremfiksom,pa dobijeni šlag sjediniti sa smesom od sira.Natopljenu koru premazati filom i urolati.Rolat dekorisati šećerom u prahu.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment