Tiramisu rolat:

Sastojci: Za koru: 4 Jajeta 100 g Šećera 100 g Brašna 1 Kašika kakaoa Prstohvat praška za pecivo 1 Kašika ruma 2 Kašike mleka Za prelivanje: 150 ml Crne kafe 2 Kašike ruma Za fil: 200 g Neslanog krem sira 200 g Maskarpone sira 200 ml Slatke pavlake 2 Kašike šećera u prahu 1 Kremfiks Priprema: Prvo pripremiti fil.Umutiti belanjca u čvrst šam postepeno dodajući šećer.Potom dodavati jedno po jedno žumance neprekidno muteći mikserom.Posebno sjediniti prosejano brašno,kakao i prašak za pecivo,pa dodati u smesu od jaja.Pred kraj mućenja sipati malo mleka i ruma.Pleh obložiti papirom za pečenje i izliti u njega smesu za kotu.Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.Gotovu koru zajedno s papirom urolati i ostaviti da se ohladi.Ohlađenu koru razviti i preliti je mešavinom crne kafe i ruma.Za pripremu fila sjediniti maskarpone sir,krem sir i šećerom u prahu te dobro izmešati.Slatku pavlaku umutiti s kremfiksom,pa dobijeni šlag sjediniti sa smesom od sira.Natopljenu koru premazati filom i urolati.Rolat dekorisati šećerom u prahu. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru