Torta s bananama

Sastojci za biskvitne kore: 6 Jaja 6 Kašika šećera 4 Kašike ulja 6 Kašika brašna 1 Praška za pecivo Za koru od belanjaca: 6 Belanjaca 12 Kašika šećera 1 Puna kašika brašna Za fil: 1l Mleka 6 Žumanaca 180 g Šećera 70 g Brašna 70 g Gustina 2 Vanilin šećera 150 g Bele čokolade 200 g Putera 6 Belanjaca Za dekoraciju: 400 ml Slatke pavlake 150 g Mlevenih oraha Priprema: Za pripremu jedne biskvitne kore umutiti 3 belanjceta u čvrst šam postepeno dodajući 3 kašike šećera .Dodavati 3 žumanceta,jedno po jedno sipati u dve kašike ulja u tankom mlazu neprekidno muteći mikserom.Na kraju umešati 3 kašike brašna i pola praška za pecivo.Okrugli kalup prečnika 26 cm obložiti papirom i izliti u njega smesu za koru.Peći na 200 stepeni oko 15 minuta.Na isti način ispeći još jednu koru.Za pripremu kore od belanjaca umutiti u čvrst šam postepeno dodajući šećer.Na kraju umešati kašiku brašna.Okrugli kalup prečnika 26 cm obložiti papirom za pečenje i izliti u njega smesu za koru Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.Za pripremu fila u šerpu sipati 800 ml mleka,dodati šećer i vanilin šećer,pa kuvati dok ne proključa.U preostalom mleku razmutiti žumanca,gustin i brašno,pa smesu sipati u ključalo mleko i kuvati dok se ne zgusne.U vruć fil umešati belu čokoladu.Ohlađen fil sjediniti s puterom i izmiksati.U kalup obložiti biskvitnu koru,premazati je trećinom fila,preko njega rasporediti kolutove banana i premazati ih kašikom fila.Naneti koru od belanjaca,premazati je drugom trećinom fila,rasporediti banane i premazati ih kašikom fila.Završiti biskvitnom korom,te celu tortu premazati ostatkom fila Ukrasiti je šlagom od slatke pavlake i orasima. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru