Torta s bananama
Sastojci za biskvitne kore:
6 Jaja
6 Kašika šećera
4 Kašike ulja
6 Kašika brašna
1 Praška za pecivo
Za koru od belanjaca:
6 Belanjaca
12 Kašika šećera
1 Puna kašika brašna
Za fil:
1l Mleka
6 Žumanaca
180 g Šećera
70 g Brašna
70 g Gustina
2 Vanilin šećera
150 g Bele čokolade
200 g Putera
6 Belanjaca
Za dekoraciju:
400 ml Slatke pavlake
150 g Mlevenih oraha
Priprema:
Za pripremu jedne biskvitne kore umutiti 3 belanjceta u čvrst šam postepeno dodajući 3 kašike šećera .Dodavati 3 žumanceta,jedno po jedno sipati u dve kašike ulja u tankom mlazu neprekidno muteći mikserom.Na kraju umešati 3 kašike brašna i pola praška za pecivo.Okrugli kalup prečnika 26 cm obložiti papirom i izliti u njega smesu za koru.Peći na 200 stepeni oko 15 minuta.Na isti način ispeći još jednu koru.Za pripremu kore od belanjaca umutiti u čvrst šam postepeno dodajući šećer.Na kraju umešati kašiku brašna.Okrugli kalup prečnika 26 cm obložiti papirom za pečenje i izliti u njega smesu za koru Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.Za pripremu fila u šerpu sipati 800 ml mleka,dodati šećer i vanilin šećer,pa kuvati dok ne proključa.U preostalom mleku razmutiti žumanca,gustin i brašno,pa smesu sipati u ključalo mleko i kuvati dok se ne zgusne.U vruć fil umešati belu čokoladu.Ohlađen fil sjediniti s puterom i izmiksati.U kalup obložiti biskvitnu koru,premazati je trećinom fila,preko njega rasporediti kolutove banana i premazati ih kašikom fila.Naneti koru od belanjaca,premazati je drugom trećinom fila,rasporediti banane i premazati ih kašikom fila.Završiti biskvitnom korom,te celu tortu premazati ostatkom fila Ukrasiti je šlagom od slatke pavlake i orasima.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment