Venac od krofnica

Sastojci za krofnice: 55 g Putera 60 ml Vode 60 ml Mleka 1 Kašika šećera 65 g Brašna 2 Krupna jajeta Prstohvat soli Za fil: 500 ml Mleka 5 Kašika šećera 1 Gustin s ukusom čokolade 2 Kašike gustina 50 g Čokolade 125 g Putera 200 ml Slatke pavlake Priprema: U šerpu sjediniti vodu,mleko,puter,šećer i malo soli,pa kuvati dok ne proključa.Dodati brašno i energično mešati dok se ne dobije gusto testo.Skloniti s ringle i ostaviti da se ohladi.U ohlađeno testo dodavati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom dok se sastojci ne povežu.Smesu prebaciti u šerpici sa zvezdastim nastavkom.Pleh obložiti papirom za pečenje i preko njega istisnuti krofnice,jednu pored druge u krug,ostavljajući malo razmaka između pošto će testo tokom pečenja nadoći.Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 35 minuta.Za pripremu fil u šerpu sipati 300 ml mleka,dodati šećer i kuvati dok ne proključa.U preostalom mleku razmutiti puding i gustin,pa smesu sipati u ključalo mleko i nadalje kuvati neprekidno mešajući dok se ne zgusne.U vruću smesu dodati čokoladu i mešati dok se ne rastopi.U ohlađenu smesu dodati puter i umutiti mikserom.Ohlađeni vensc od krofni poprečno preseći napola i nafilovati kremom od čokolade i i šlagom od slatke pavlake,fil prekriti poklopcima od krofnica. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru