Venac od krofnica
Sastojci za krofnice:
55 g Putera
60 ml Vode
60 ml Mleka
1 Kašika šećera
65 g Brašna
2 Krupna jajeta
Prstohvat soli
Za fil:
500 ml Mleka
5 Kašika šećera
1 Gustin s ukusom čokolade
2 Kašike gustina
50 g Čokolade
125 g Putera
200 ml Slatke pavlake
Priprema:
U šerpu sjediniti vodu,mleko,puter,šećer i malo soli,pa kuvati dok ne proključa.Dodati brašno i energično mešati dok se ne dobije gusto testo.Skloniti s ringle i ostaviti da se ohladi.U ohlađeno testo dodavati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom dok se sastojci ne povežu.Smesu prebaciti u šerpici sa zvezdastim nastavkom.Pleh obložiti papirom za pečenje i preko njega istisnuti krofnice,jednu pored druge u krug,ostavljajući malo razmaka između pošto će testo tokom pečenja nadoći.Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 35 minuta.Za pripremu fil u šerpu sipati 300 ml mleka,dodati šećer i kuvati dok ne proključa.U preostalom mleku razmutiti puding i gustin,pa smesu sipati u ključalo mleko i nadalje kuvati neprekidno mešajući dok se ne zgusne.U vruću smesu dodati čokoladu i mešati dok se ne rastopi.U ohlađenu smesu dodati puter i umutiti mikserom.Ohlađeni vensc od krofni poprečno preseći napola i nafilovati kremom od čokolade i i šlagom od slatke pavlake,fil prekriti poklopcima od krofnica.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment