Juneći krompir papgikaš

Sastojci: 500 gr Junetine 4-5 Krompira 1 Šargarepa 1 Crni luk 2 Čena belog luka 1 Kašičica slatke aleve paprike 1,5 Kašičica peršuna Malo bibera Malo ulja Priprema: Meso i krompir iseći na kockice,šargarepu na kolutiće.Beli i crni luk dobro usitniti i staviti da se dinsta na malo ulja.Kad postane staklast dodati meso i šargarepu.Donstati dok meso ne promeni boju.Zatim malo pobiberiti,staviti vegetu i slatku alevu papriku.Ko voli ljući paprikaš može da doda i malo ljute paprike.Naliti vodom da meso bude pokriveno,i dodati 2 lista lovora.Krčkati meso tako nekih sat vremena.Svremena na vreme proveravati da li ima dovoljno vode i promešati.Vodu dolivati vruću da ne prekidate vrenje i po malo.Posle sat vremena krčkanja možete izvaditi lovorov list i dodati krompir i peršun.Nalijte dovoljno vode da sada i krompir bude pod tečnosti.Dodajte i pasirani paradajz.Kuvajte sve zajedno nekih pola sata.Kada krompir omekša i višak tečnosti ispari i malo se zgusne,vaš paprikaš je gotov.Možete ga služiti odmah ili kada se malo ohladi. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru