Juneći krompir papgikaš
Sastojci:
500 gr Junetine
4-5 Krompira
1 Šargarepa
1 Crni luk
2 Čena belog luka
1 Kašičica slatke aleve paprike
1,5 Kašičica peršuna
Malo bibera
Malo ulja
Priprema:
Meso i krompir iseći na kockice,šargarepu na kolutiće.Beli i crni luk dobro usitniti i staviti da se dinsta na malo ulja.Kad postane staklast dodati meso i šargarepu.Donstati dok meso ne promeni boju.Zatim malo pobiberiti,staviti vegetu i slatku alevu papriku.Ko voli ljući paprikaš može da doda i malo ljute paprike.Naliti vodom da meso bude pokriveno,i dodati 2 lista lovora.Krčkati meso tako nekih sat vremena.Svremena na vreme proveravati da li ima dovoljno vode i promešati.Vodu dolivati vruću da ne prekidate vrenje i po malo.Posle sat vremena krčkanja možete izvaditi lovorov list i dodati krompir i peršun.Nalijte dovoljno vode da sada i krompir bude pod tečnosti.Dodajte i pasirani paradajz.Kuvajte sve zajedno nekih pola sata.Kada krompir omekša i višak tečnosti ispari i malo se zgusne,vaš paprikaš je gotov.Možete ga služiti odmah ili kada se malo ohladi.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment