Kremasta kolač sa grizom
Sastojci:
130 gPšeničnog brašna
1 Puding od vanile
300 ml Mleka
700 ml Mleka
185 g Šećera
10 Kašika kore pomorandže
240 g Neslanog putera,omekšalog na sobnoj temperaturi
160 ml Sveže isceđenog soka od pomorandže oko 40 minuta petit- bure keksa
500 g Slatke pavlake
80 g Šećera u prahu
150 g Čokolade za kuvanje 65% kakaoa (sitni iseckati deo čokolade,a deo izrendati)
Promešati griz i puding od vanile(prah.)Dodati mleko(300 ml) i sve lepo promešati.Staviti ostatak mleka,prokuvati smanjiti temperaturu ringle i usuti smesu sa grizom mešajući neprestalno.Kuvati oko 4-4 minuta,mešajući neprestalno,dok se ne zgusne.Skloniti šerpu sa ringle pa umešati rendanu koru pomorandže.Ostaviti da se prohlade.Procedize sveže isceđen sok od pomorandže.Umutiti puter do kremaste teksture.Postepeno dodati smesu sa grizom.Umutiti slatku pavlaku.Postepeno dodati šećer u prahu.Koristeći špatulu,umešati čokoladu za kuvanje.Potopiti keks u sok od pomorandže na 2 sekunde,otresti višak soka pa poređati prvi red keksa u praugao i obliku modlu ili pleh dimenzija 28×18 cm,u 4 reda po 4,5 keksa.Poslednji keks u svakom redu prepoloviti da bi se uklopio.Preko keksa naneti polovinu griz krema,a preko griza polovinu slatke pavlake.Poređagi drugi red keksa(svaki opet prvo potopiti u sok).Naneti ostatak griz krema,a na vrh ostatak slatke pavlake.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment