Teleća čorba

Sastojci: 500 gr Teletine Luk,šargarepa Krompir 3 Kašike brašna 1 Paprika 1 Kašika kisele pavlake 1 Jaje Prijatno: Masniji komad teletine iseckati na sitnije kockice i začiniti: ulje,so i biber.Mi smo koristili deo plećke.Ostaviti u frižider do upotrebe.Pržiti luk 5 minuta te dodati meso.Sve sjediniti i dinstati 15 minuta.Dodati šargarepu koju ćemo seći na kolutove i kocke.Doliti 1,5 l vode i krčkamo 40 minuta na laganoj temperaturi.Krompir seckamo na sitne kockice i dodajemo u čorbu.Kuvamo dodatnih 30 minuta.Pravimo hladnu zapršku.3 kašike brašna promešati sa 1 kašičicom crvene paprike i dodavati toplu vodu uz mešanje.Zapršku dodati uz čorbu te začiniti po ukusu: so,biber,suva mešavina začina,peršun.Ostaviti na tavi još 10 minuta.U činiji sjediniti 1 žumanak i 1 kašiku kisele pavlake.Izmešati i dodati u čorbu kad je već gotova .Promešati 2 mi nute i čorba je spremna za serviranje. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru