Teleća čorba
Sastojci:
500 gr Teletine
Luk,šargarepa
Krompir
3 Kašike brašna
1 Paprika
1 Kašika kisele pavlake
1 Jaje
Prijatno:
Masniji komad teletine iseckati na sitnije kockice i začiniti: ulje,so i biber.Mi smo koristili deo plećke.Ostaviti u frižider do upotrebe.Pržiti luk 5 minuta te dodati meso.Sve sjediniti i dinstati 15 minuta.Dodati šargarepu koju ćemo seći na kolutove i kocke.Doliti 1,5 l vode i krčkamo 40 minuta na laganoj temperaturi.Krompir seckamo na sitne kockice i dodajemo u čorbu.Kuvamo dodatnih 30 minuta.Pravimo hladnu zapršku.3 kašike brašna promešati sa 1 kašičicom crvene paprike i dodavati toplu vodu uz mešanje.Zapršku dodati uz čorbu te začiniti po ukusu: so,biber,suva mešavina začina,peršun.Ostaviti na tavi još 10 minuta.U činiji sjediniti 1 žumanak i 1 kašiku kisele pavlake.Izmešati i dodati u čorbu kad je već gotova .Promešati 2 mi nute i čorba je spremna za serviranje.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment